17 martie 2014

Zoresti, vinuri premium - Domeniul Niscov

    Vazand trendul cat de cat bun calitativ din ultimii ani, am decis sa risc (a cata oara?) si sa incerc vinurile de varf de la un producator care n-a prea tinut pasul cu tehnologia moderna, dar al carui nume cred ca inca vinde nostalgicilor CAP-isti. In Romania cumparatorul de vrac "de pe sant" e probabil turmentat non-stop, de-au ajuns unii la un moment dat sa vanda vin la Calugareni, nu numai la Valea Calugareasca. Suna.. aproape la fel. 
    Gama ultra-extra-premium se numeste Domeniul Niscov, costa 18 lei sticla in magazinul propriu din Buzau si contine patru vinuri:

1. Feteasca Regala 2011 inca n-a depasit conditia de vin comunist, cu deficiente majore. Da' bun de dus pe la concursurile astea la care in juriu sunt prezenti oameni "care si-au dedicat viata viei si vinului", in traducere libera au dormit pe bostina in mega-cramele comuniste, avand un singur tel: productia la hectar. 73 de puncte. Oricum eticheta buna, prezentare frumoasa. 

2. Un cupaj de SB, RI si FR, tot din 2011, este si mai praf: are 12,5% alc, dar juri ca ar fi 16, doaga, cauciuc ars, gretos, aciditatea volatila sus, nu l-am putut bea. 65 de puncte? Sau 45? Nu mai conteaza.

3. Merlot (fara an): nas in sfarsit acceptabil, cu alcoolul tot afara, fructe rosii si brusturi, tanin bolovanos, corp foarte subtire. Jancis zice ca la astea proaste si fara defecte sa dam 80, deci 77 sa fie!

4. CS 2011 - nu m-am putut apropia, 65 de puncte.

    Asa ca, daca de multe ori zic ca daca or fi jumatate bune n-am pierdut prea mult, acum Fortuna a vrut sa-mi demonstreze ca pe sub dealurile obscure nu e bine sa umbli pe inserat, pentru ca risti sa fii talharit.


2 comentarii:

  1. Oricum meriti premiul I pentru curaj!! Acum sa vedem cum stai cu transaminazele dupa aceste "vinuri" ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. :)
    Sunt superb de cand nu mai beau bere, soldatul universal.
    (Le-am aruncat la chiuveta)

    RăspundețiȘtergere