18 iulie 2016

10 motive sa faci cursul de somelier cu Sergiu Nedelea

    Ca absolvent al mai multor cursuri de vinuri in Romania, la cel de somelier organizat de dl. Sergiu Nedelea in colaborare cu Barmania, am sesizat cateva aspecte interesante, pe care le punctez aici: 

    1. Cursul de Somelieri este acreditat de A.N.C. (Autoritatea Nationala de Certificari) prin autoritatea Ministerelor Muncii si Educatiei. In urma certificarii te poti poti integra ulterior in piata muncii.
    2. Un curs in care se deprinde eleganta comunicarii nu numai despre vinuri, ci si despre toate formele de asociere si de formare profesionala din breasla, un loc în care se vorbește dezinvolt și mai ales pozitiv despre asociațiile de somelieri, ceilalți furnizori de cursuri, concurență.
   3. Este un curs cu o structura moderna, bazata pe informatii actualizate permanent, prezentate intr-o forma coerenta si intr-un limbaj elevat, cu folosirea unui vocabular de specialitate folosit la nivel international.
  4. Lector cu o bogata experienta in domeniu si cu pasiune demonstrata intr-o lunga perioada de timp pentru aceasta profesie. Impreuna cu specialistii din domeniu a acreditat aceasta specializare (Somelier) in COR.
   5. Se promoveaza folosirea tehnicilor si ustensilelor moderne in ritualul vinului, modelele perimate fiind amintite doar ca o parte din istoria profesiei. 


    6. Fata de alte cursuri din domeniul vinului, se pune mai mult accent pe vin in sine, chiar daca in curs sunt abordate si detaliile referitoare la terroir, la vita de vie s.a.
    7. Selectia de vinuri prezentate si degustate este o chintesenta a oenologiei romanesti, incepand cu soiurile autohtone - Feteasca Neagra, Feteasca Alba, Feteasca Regala, Babeasca Neagra, Sarba si multe altele si continuand cu cele mai elevate asamblaje create de prestigiosi producatori din Romania.
    8. Ambient plăcut, dotări de ultima ora, specialist dedicat pentru cafea.
  9. Formarea deprinderilor si insusirea tehnicilor de comunicare corecte necesare in sustinerea unei prezentari de vinuri, distilate si cigar.
   10. Un modul bine construit pentru insusirea regulilor de baza in asocierea vinului cu preparatele culinare.


2 comentarii:

  1. Cat costa cursurile?
    Nu sunt mare fan somelieri, dar Sergio Nedelea chiar e e f bun ... poate mă bag și eu :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut George, nici eu nu sunt mare fan somelieri, mare parte inca se zbat la 40 de ani sa vorbeasca romaneste corect. Dar aici chiar am gasit lucruri interesante, pe care nu le stiam, e un prim pas in cunoaste vinul intr-o abordare analitica. Cred ca onorariul pentru sase saptamani X 3 zile plus examen, diploma, zeci de vinuri degustate ajunge pentru urmatoarea serie de cursanti la maximum 1500 de lei. Cel mai bine e sa luati legatura direct cu domnul Nedelea.

      Ștergere