30 martie 2012

GoodWine 2012 - primele 6 ore de tasting, noutati

     Recomandari la repezeala, ca plec la concert:

- Jidvei: Feteasca Alba, Chardonnay, Pinot Gris - nu va veti crede ochilor si buzelor ce se poate face acolo daca se vrea. Cu Mr. Marc Dworkin la timona treburile stau superb!

- Avincis: n-am mai gustat Feteasca Regala, pentru ca deja o stiam si mi se pare foarte bine facuta, de data asta a iesit in evidenta un cupaj de FR cu PG - echilibrat, rotund.
- Averesti - pentru cine inca n-a incercat povestile si cinstestile acum e cazul. RCP excelent.
- Recas - Cocosul SB 2011 - foarte bun. Am baut de mai multe ori alte vinuri de aici si de la alti producatori pe care nu-i voi pomeni deloc in continuare, va rog sa ma scuzati ca nu pot duce mai mult de 50-100 intr-o zi.
- Stirbey Cramposie spumant - frumos tare.
- Feteasca Regala Via Sandu 2011.
- Sauvignon Blanc 2011, Castel Starmina, Vinarte - cine inca nu stie rosiile mai are de studiat Mircea 2000 magnum, Soare 2000-2007, Matei 2008, etc. Impresionanta plaja de vinuri. Am uitat de Terase Danubiene Riesling 2009.

desfacuram un Mircea Magnum 2000

- Cotnari Domenii: Tamaioasa Romaneasca demi, Busuioaca sec, iar din gama Simpozion Grasa, FA, TR - din alt film fata de ce am vazut pana acum la Cotnari.
- SERVE: Vinul Cavalerului exceleaza prin roze, SB si alte cateva, iar cand vorbim de Terra Romana roze sau Ch ne simtim apreciati ca si consumatori.
- Budureasca: Reserve 2008, Roze 2001, Chardonnay 2011, Pinot Noir eticheta neagra si inca vreo doua: vinuri de clasa.

    Sunt foarte multe vinuri, deci daca n-ati participat in prima zi va va fi greu sa le vedeti pe toate sambata sau/si duminica. Maine sau poimaine dau si eu un tur serios de rosii.

    Scuzati-mi abrevierile si trecerea in revista foarte sumara, cred ca v-ar putea folosi aceste recomandari trimise inainte de vizita acolo. Sunt in majoritate vinuri pe care nu le-am vazut pana acum, vinuri pe care mi-as dori sa le mai vad.

2 comentarii:

  1. MO-ul de la noul Jidvei nu ti-a placut? Eu m-am indragostit de Chardonnay-ul lor, mi-a placut ca e curat in arome si fara prea mult lemn, crocant si suplu, spre deosebire de clasicele "fatty-greasy". Si rosul de la Liliac mi-a placut, ca era suplu, catifelat si fructat. Rose-ul lor nu m-a dat deloc pe spate, ca sa zic asa, iar vinul ala alb din struguri uscati cred ca merita vazut peste vreo 2-3 anisori.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ba da, foarte frumos MO-ul de la Jidvei, am uitat sa-l amintesc. Despre Liliac avem pareri identice :)
    A doua zi m-am dus pe rosii si in afara de vinurile cunoscute m-a surprins pozitiv producatorul maghiar si negativ cel evreu ;)

    RăspundețiȘtergere