12 februarie 2012

Cabernet @ Mme Pogany


      Marti, 07.02.2012, Madame Pogany: din ciclul Vins du Monde, s-a desfasurat primul episod al sezonului 2012, Cabernet Sauvignon. Blind, sticle deschise cu cateva ore inainte, -20 de grade afara, cu un RealFeel de -29 din cauza crivatului, deci prezenta nu foarte numeroasa. La o masa mai retrasa, stau vinuldincluj si de prin casa :). Martirii acestui concurs au fost: Penfolds Bin 407, 2008 (Australia), Gallo Sonoma County, 2006 (USA), Marques de Casa Concha, Concha Y Toro 2009 (Chile), Don David Reserve, 2009 (Argentina), Nederburg Manor House, 2005 (Africa de Sud) si doi reprezentanti autohtoni, Cantus Primus 2007 de la Cramele Halewood si Anima 2008, de la Aurelia Visinescu - Domeniile Sahateni. Nu gustasem prea multe din ele pentru a le identifica acum, asa ca partea aceasta am completat-o mai mult ca la loto. Mi-a iesit cu Nederburg (87 pct), care a impartit a doua treapta a podiumului cu Gallo, invingator fiind, in opinia mea, Don David (88 pct). Dupa centralizarea rezultatelor, campion a fost incoronat Gallo. Vinurile romanesti au iesit destul de sifonate, ocupand ultimele doua locuri - dupa notele mele proprii si personale, la o distanta apreciabila de plutonul evadat. 

    Martea viitoare: Pinot Noir. Prezent! Se vor alinia la start cateva piese de rezistenta de pe piata noastra: 

- New Zeeland - VILLA MARIA Pinot Noir Marlborough Cellar Selection (2009?)
- Italia - TIEFENBRUNNER Pinot Nero Riserva Linticlarus 2007, Alto-Adige DOC
- Romania - ANIMA Aurelia Visinescu...1st Place @ Madame Pogany 2011
- France - FAIVELEY Volnay 1er Cru Santenots 2004
- Bulgaria - EDOARDO MIROGLIO Pinot Noir Rezerve 2007 
- Chile - VINA CONO SUR 20 Barrels Pinot Noir (2006?)
- USA, California - SURPRIZA
- alta surpriza.
    Cotele vor fi publicate in curand. Place your bets!

5 comentarii:

  1. Sunt extrem de curios cum va performa Faiveley; dar iar va avea un dezavantaj, fiind mai "moale" datorita varstei

    RăspundețiȘtergere
  2. Unde mai pui ca Volnay sunt in general vinuri usoare si elegante, total diferite fata de celelalte enumerate mai sus. Cred ca si Villa Maria va face imnpresie buna...Iar din USA un Oregon era mai nimerit pentur Pinot Noir sau macar un Washington.
    Poate la surpriza va pomeniti cu vreun Grand Cru de la DRC..:))
    Cand ma uit pe rezultatele de mai sus si ma gandesc cat costa Anima...ma doare sufletul, ca sa zic asa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Despre Anima si alte vinuri made by AV trebuie sa marturisesc ca unele nu sunt pe gustul meu. Nu e vorba de calitate ci doar de gusturi. Chiar si la kWine, fara a avea nici cea mai mica idee despre ce vin e vorba - ca si in cazul de mai sus - am fost singurul care a votat contracandidatul sau ca fiind mai bun (79 vs. 80 pct). Va dati seama cum am aratat singur cu mana sus intr-o sala plina :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Pana la urma au farmecul lor si concursurile astea..:)))

    RăspundețiȘtergere