29 ianuarie 2012

Miroglio @ Izzy Bar

    Edoardo Miroglio este un producator relativ nou in Bulgaria, primele vinuri aparand in 2005. Initiativa ii apartine unui italian, care a descoperit langa Nova Zagora 220 ha pe care se poate cultiva cu succes vita de vie. Cele peste 1 milion de sticle includ vinuri rosii, rose, albe, dar si spumante, soiurile fiind internationale sau locale. In Romania este adus de vinibuoni, prezenti la mai toate targurile si expozitiile de specialitate. Pana acum incercasem un Chardonnay Reserve de 82 de puncte si un Pinot Noir de 77.

    La initiativa unor prieteni, am poposit aseara la Izzy Food & Bar, situat pe Smardan 28, langa Corelli. Nu-l remercasem pana acum si rau am facut. Sunt specializati in cocktail-uri, dar nici lista de vinuri nu e de lepadat. Spatiul este restrans dar intim, cu decoratiuni de amintesc de vechiul Bucuresti, ambianta placuta, muzica la volum decent. Servirea a fost de nota 10, pahare noi la fiecare vin, frapiera cu apa si gheata la albe, multe shot-uri cu gust de castravete din partea casei la plecare. N-am avut placerea sa incerc preparatele culinare, dar cei care au facut-o spun ca sunt foarte bune. 


    Vinurile incercate apartin producatorului bulgaro-italian mai sus amintit, si anume:
- Traminer 2010: mai bun decat toti confratii romani sau maghiari incercati pana acum: aciditate foarte buna, note de struguri aromati, ardei si piper, culoare galbui inchis, stins, in discrepanta cu gustul stralucitor. 84 pct.
- Cabernet Franc 2008, mai putin apreciatul tata al Cabernetului Sauvignon: atac de baric supra-ars la limita suportabilitatii (cafea), cirese, fructe rosii de padure, ceva iod si condimente. Din pacate post-gustul e aproape inexistent, dupa ce inghiti parca n-a trecut prin gura niciodata. 82 pct. (sau 80 dupa alti autori). 
- Merlot 2008: aici s-a depasit masura cu statul in baric, cafeaua devine una facuta scrum, iar vinul ramane ascuns in spate. Destul de tipic pentru Bulgaria. Cele cateva farame care se lasa descoperite nu prea sunt de soi, primul lucru care mi-a venit in minte a fost un Tohani de 13 lei baut in Delta asta vara. 75-77 de puncte. Preturile au fost excelente (40-55 de lei), luand in considerare oferta de pe site-ul importatorului. Ma bate gandul sa dau o fuga ultima sambata din martie la Vinaria, care are loc la Plovdiv.
    Si o ultima constatare de seara trecuta: Brancoveanu XO e vreo 10 clase in urma unui Remy Martin VS. Iar Corona e...
    Ma doare capul.

3 comentarii:

  1. Sper ca dupa "Corona e...." urma apa de ploaie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Va multumesc pentru comentariul pozitiv asupra locatiei si serviciilor; Din pacate , am vandut afacerea tocmai din lipsa clientilor ca dvs care apreciaza un vin bun, o mancare pe masura si preturile ptr toate buzunarele...
    Pacat... si chiar o faceam din pasiune...

    Bafta ! si la mai multe locatii bune !
    p.s; Tin minte seara in care ati venit la noi... 4 persoane cu buna dispozitie...

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi pare sincer rau sa aud asta. Daca reteta de succes e mancare proasta si 450% adaos la vin, ca de exemplu la Caru cu bere, pe mine n-o sa ma aiba niciodata de client. Nu stiu cand si daca o sa ne trezim ca natie...

    RăspundețiȘtergere