24 august 2011

@ 37 degrees Heineken rulz!!

    E asa de cald de nu-ti vine sa deschizi o mostra noua de vin, indiferent cat de tentanta ar fi; si se pare ca si urmatoarele zile va fi la fel. 
    Aproape la fel de cald era azi pe la pranz in magazinul Travel Free din Zona Libera Galati, o imitatie nereusita a fostelor duty-free-uri, atat ca numar de repere, cat si ca preturi. Cateva dulciuri, parfumuri, cateva vinuri destul de ieftine, cateva sampanii (un Mumm la 25E e totusi un deal bun) cateva feluri de bere, care m-au tentat prin prisma locului de nastere: de exemplu Heineken in Amsterdam. Asa ca le-am luat pe toate 8 cate mai erau pe stoc si am decolat. A fost un impuls natural, mai ales ca in ultimul an cred ca am baut vreo 6 beri - cu exceptia unei seri. La pret bun mai era spumantul Freixenet Cordon Negro Cava Brut (7 Euro), pe care l-am incercat parca la Vara in Alb si mi s-a parut excelent, iar o sticla de Smirnoff de 3 litri la 34 de Euro mi se pare un best-buy pentru un chef monstru, pentru cine agreeaza spirtoasele. Cognace si Whisky, preturi cam la fel cu Carrefour-ul. Desi sunt aceeasi firma, parca e mai plin magazinul din Giurgiu, inainte de pod. Normal ca am luat si o sticla de vin, dar va strig eu cand am sa o desfac!
    Parca nu asa de cald era aseara cand am vizitat La Marche, se pare unicul magazin specializat de vinuri de top, carti si accesorii din oras. Preturi mari, foarte mari, la cateva produse autohtone pe care le stiu foarte bine se pare ca se practica un adaos de 100%. Dar fiind singurul loc din care te poti aproviziona cu "delicatese", e de inteles. Bine ca am avut "din intamplare" la mine un Traminer de Jidvei, 2006, Tezaur (in jur de 80 pct. pe scara PREFERINTELOR MELE), aproape la fel de bun ca unul bulgaresc incercat alta data. Si daca ajungeti in zona recomand Hotel Magnus, pe Otelarilor - free minibar!! Oricum de vara viitoare nu mai merge; trebuie sa trec la achizitia unui kit complet de calatorie: lada frigorifica alimentata la 12V la masina, tirbuson si doua pahare. Ca sa evit foarte desele neplaceri cauzate de lipsa acestor lucruri prin locurile pe unde poposesc.
    As fi vrut sa gust un pahar cu baietii din Galati, dar programul a fost destul de aglomerat. Poate data viitoare.

5 comentarii:

  1. Le Marche are, de fapt, aceleasi vinuri si aceleasi preturi ca si Vinexpert. In concluzie, piperat. Oricum, ideea unui wine bar este salutara, mai ales ca poti incerca ce vin vrei din magazin

    RăspundețiȘtergere
  2. I-am intrebat de Vinexpert si au zis ca n-au nicio legatura, doar iau cateva vinuri de la ei, dar vazusem la George un post despre parteneriat.
    Daca poti degusta (presupun ca aproape) orice e un lucru excelent!
    Daca stiam acolo petreceam seara! Dar nici pestele n-a fost rau..nu mai stiu cum se numeste restaurantul..aproape de Dunare, intr-o panta..

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa mi-au zis si mie dar, sa fim seriosi, coincidenta e prea mare :) Cele din menu le poti comanda la pretul din magazin, celelalte au 10 lei in plus o taxa de dop. Oricum, daca te gandesti la ce adaosuri sunt in restaurante la niste vinuri gen Beciul Domnesc, e mai mult decat misto. Daca te aduni vreo 4 insi la o masa, merita sa iei o sticla mai scumpa...

    Sa fi fost la Pescarul?

    RăspundețiȘtergere
  4. "Aqua Blue" ii zice mai nou. Dar dupa criteriul pantei, ar putea fi mai mai multe restaurante.

    RăspundețiȘtergere
  5. Coborand spre Dunare, e pe stanga, are o terasa foarte mica, mese de lemn, meniu impresionant de complex, 99% peşte. Strada are 2 benzi pe sens, peste drum este un bloc cu 5 sau 6 etaje.

    RăspundețiȘtergere