31 august 2011

Moldova fara predicat

    Bucuresti - Ploiesti - Tohani - Pietroasele - Buzau - Adjud - Onesti - Bacau - Roman - Falticeni - Malini (SV). Si retur. 
    DN1 plin de oameni nebuni dupa Valea Prahovei. Sau mai degraba dornici de afirmare in societate. 1,5h Ploiesti - Bucuresti la intoarcere. 10-12h dus-intors Bucuresti - Poiana Bv in week-end!! Oricare week-end. 
    Tohani: Busuioaca de nota 7, Special Reserve, an incert, dar sigur altul fata de data trecuta. 
    Pietroasele: Tamaioasa de nota 9. Grindina puternica in seara precedenta. Un an de munca in zadar, recolta distrusa in proportie de 80%.
    Buzau: lubenita de 16 kg - 4 lei.
   Onesti: Campionatele Nationale de Gimnastica in sala Nadia Comaneci.  Live Marian Dragulescu, Flavius Koczi. Superbi.
    Roman: bors de gaina moldovenesc, nota 11.
un bunic de 94 de ani la hora, la biserica

 Malini: casa memoriala Nicolae Labis, partie de schi, sala noua de sport. Fructe, legume, peisaje apetisante.




casa parasita a celorlalti bunici



fostul atelier al bunicului dogar

   
    Nunta in sat. Oameni atoatestiutori..specific zonei. Muscatel si Unirea. Kitsch-uri si miros de capsuni la tot pasul. Multi balai cu ochi albastri. Prea multi. Si prea multa grasime in farfurii si pe trupurile lor. Speranta de viata in jur de 50 de ani. Cernobal? Poate si el.


Un comentariu:

  1. Oana Vasile :
    In vremurile noastre, comuna Malini este un punct dintr-un circuit agroturistic renumit in Moldova...o zona foarte frumoasa.
    Cred ca mi-ar fi placut si acum sa spun doar ca Malini este locul unde sunt bunicii din partea mamei, cu o casa traditionala autentica ridicata de bunicul, cu doua vaci cu lapte in grajd, o bucatarie de vara, "barabule" in spatele curtii... dar, din pacate timpul este ireversibil, bunicii nu mai sunt, casa este in paragina, nici macar mama nu mai e...au ramas amintirile unei copilarii pe care copiii nostri nu vor avea noroc sa le aiba.

    RăspundețiȘtergere