29 aprilie 2014

Amputatul GW

    Pana in ultimele momente inainte de incepere, contul de Facebook oficial al targului ne-a incantat in cel mai profesionist mod cu putinta cu fotografii ale unor caini, peisaje sau membri ai familiei. Probabil ca nu este singurul motiv din cauza caruia mai bine de jumatate din cei pe care imi doream sa-i vad au preferat sa nu ia parte: Davino, Recas, Segarcea, Rotenberg, Lacerta, Domeniile Dealu Mare Urlati, Murfatlar cu mare si cu mic, Oenoterra, Domeniile Boieru, Petrovaselo, Nachbil, Isarescu, Garboiu, Corocova, Casa Olteanu, Visinescu, Intervitt, si de ce nu Logos, DFR, Villa Vinea, Negrini, Purcari-Ceptura, Crama Francu, Clos de Colombes, Vanju Mare, Terra Natura, Husi, Telna, Apcovin, Nicoresti, samd. Si voua vi se pare mai lunga lista asta decat cea cu participantii?
    
    Varfurile.
- cel mai bun new-entry: www.VinuriBerneRomania.ro cu importuri de la un singur (mare) producator francez. Am vazut aici un alb 2010 (cel mai tare din targ!) si cateva rose-uri de exceptie - e singurul subiect despre care voi face un post separat.
- cel mai bun spumant romanesc, deja cunoscutul Brut, Casa Panciu.
- cel mai bun spumant strain: sampania Devaux, adusa de Alma Tim, cu un plus pentru Brut.(92-93pct)

- cel mai bun dulce romanesc... ei bine noua Busuioaca Basilescu a fost intrecuta la mustata de Tamaioasa Suav 2009, Senator (89pct)
- cel mai bun rosu din targ fu doua Cabernete: Soare 2009 si Marques de Casa Concha 2011, care detine 93pct WS. In jur de 91 de la mine pentru ambele. Deocamdata, pentru ca le-am cumparat si le-am bagat la beci.

- alte bune, dintre noutati:
  • Chardonnay 2013 Crama Darie - new-entry pe piata, direct 40 de lei sticla (!?). Am realizat ce pasare rara e un CH fara lemne.
  • Busuioaca (si mai) dulce Basilescu 2012
  • Zghihara de Averesti 2013
  • Cab Gran Coronas 2010
  • Rhein Rose..ca de obicei, bun la targ, slab la raft
  • Barville alb 2013, Cotes du Rhone
  • Mysterium FR+MO+SB 2013
  • Merlot 2009 Chateau Vartely
  • Viile Metamorfosis SB 2013
  • Alira Cuvee
  • Budureasca Noble 5
  • Hetei asamblaj rosu 2011

    Pentru mine orice targ de vinuri e un prilej placut de (re)intalnire cu vinurile din piata, insa dupa disparitia (temporara?) a Vintest-ului si Provino-ului nici aici nu vad un viitor stralucit. Inchei cu declaratia (sub protectia anonimatului) a unuia dintre cei mai bine plasati participanti: pana la precedenta editie reuseam o cifra de vanzari egala cu cea platita organizatorilor, insa acum, dintr-o data, a scazut la o treime. Vom cantari serios urmatoarea invitatie.

    Fac parte dintr-un grup largit care va veni la acest targ si la oricare altele, oricati mici s-ar perpeli langa standuri, oricati metri de zapada ar fi afara, dar cred ca fiecare participant (satul pe undeva de acest grup) isi face evaluari din ce in ce mai serioase ale outcome-ului dintr-un asemenea eveniment. Daca totul inseamna alinierea unor standuri unul langa celalalt, fara niste (alti) oameni care sa dezbata, sa predea teme legate de vinuri, fara o diversificare a activitatilor, primavara urmatoare tot noi intre noi ne vedem. Cati om mai fi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu