26 iulie 2013

Davino Domaine Ceptura Rose 2012

    Davino ne-a facut sa asteptam destul de mult pana sa ne arate albele si rozurile din gamele superioare 2012, dar se pare ca a meritat. Reamintesc ca fata de 2011, rose-urile romanesti mi se par usor mai slabe calitativ, insa ma bucura ca se vand ca painea calda - deja stiu cateva out-of-stock. Din pacate celelalte sunt in pom total in perioada asta, doar bloggerii se mai lupta cu alte culori :). 
    Ei bine, asteptarea a meritat pentru ca se pare ca avem in figura alaturata cel mai frumos si frantuzist rose 2012 din piata, ce se distanteaza prin eleganta, savoare si echilibru. Aromatic trece prin cam tot spectrul de fructe rosii obisnuit, dar la intensitate ponderata, zmeura-capsuni-cirese, ba chiar si niste citrice si pere pe palatin, are vigoare si prospetime, are o aciditate "de sezon", adica un milimetru peste perfectiune - which is better, pentru ca balanseaza cireasa care are o jumatate de pas in fata. Daca tot n-am gasit nimic negativ, mai trec o bila alba: post-gust senzational, in care apare o textura calcaroasa. Unde si cum arata viile Davino nu stim. Cam asa vad eu un roz excelent, lucrat bine, care pare ca se aseaza treptat in pozitia ideala. Este al 40-lea vin diferit incercat de mine de la fostul Unicom Production devenit Davino Distribution, media tuturor fiind de peste 85 de puncte. Cel de fata este mai sus, il vad la 87 de puncte. E peste 60 de lei si se gaseste la...  ask Google. 13,8 alcool, Merlot si Cabernet.

    Despre stelele de pe Vivino, ca vad ca ne facem din ce in ce mai multi (se introduc 2 milioane de vinuri pe luna in toata lumea!):
- sub 2 stele = mai putin de 75 de puncte, vinuri de aruncat in chiuveta
- 2 stele - cam 75 de puncte
- 2,5 stele - 78-80 de puncte
- 3 stele - 80-83
- 3,5 stele - 83-86 (83-ul e comun, e cu skepsis)
- 4 stele - 86-90
- 4,5 stele - 90-93
- 5 stele - 94+

Asa ca Domaine Ceptura Rose 2012 primeste 4****.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu