7 ianuarie 2013

Chateau Saint-Christoly 2006

    AOC Medoc, Cru Burgeois din 1932, 12,5% alc, se mentioneaza soiurile (CS+M) pe eticheta principala, lucru mai rar intalnit in Bordeaux. Dupa premiile primite in ultimii 10 ani, 2006 nu pare cea mai reusita recolta, fiind rasplatita doar cu doua medalii de bronz la concursuri de gen in 2009 si o stea Guide Hachette in 2010. Proprietatea este detinuta de familie de 8 generatii, au un motto foarte reusit: de notre terre a votre verre. Lidl ne face o surpriza placuta si ni-l aduce in pahare tocmai cand se deschide fereastra de consum, la un pret (30 de lei) mai bun pana si daca am achizitiona de la sursa, franco producator peste 120 de sticle, un dublu avantaj. Sa vedem cum e: la turnarea in decanter, unde a stat 3 ore, se vad depuneri serioase. Culoarea este specifica Bordeaux-ului aproape matur, cu borduri tulburi, carnoase, niciodata violacee ci rubiniu ruginit. Nasul este un melanj de vanilie si fructe rosii salbatice, proaspete, pamant revan, carne cruda. Cand m-a patruns in interior l-am gasit sec si auster pe de-o parte dar consistent si chewy pe de alta, din cauza densitatii mari a lichidului nefiltrat. Postul e scurt, cu fructe negre si cafea. 84 de puncte.
    Recomandare: nu-l lasati pentru a doua zi, se deterioreaza.

2 comentarii:

  1. din pacate, la albe au ramas alea dulci :(
    RaSto

    RăspundețiȘtergere
  2. Am incercat un Riesling sec, altul decat cel de la prezentare. Din pacate e mai slab.

    RăspundețiȘtergere