31 decembrie 2012

2012 la bilant

    Abilitatea fiecaruia de a alege un vin se bazeaza pe experiente teoretice sau practice mai mult sau mai putin relevante. Ne-au placut etichetele, culoarea si contrastul fata de cea a sticlei si a vinului? Am auzit de acel producator sau macar de zona din care provine? Cati bani avem in buzunar? Soiul ne e pe plac? Prea putin. Personal ma simt dezarmat de prea multe ori in fata rafturilor din magazinele straine, iar incepand cu 2012 chiar in Romania.

    Raportul calitate/pret al vinurilor romanesti nu este totusi diferit de cel al altor tari, daca judecam prin prisma mediei, insa raportat la PIB, salariu mediu pe economie sau alti parametri asemenea, pretul e cam mare:


    Nu vreti sa stiti ce RPC am pentru Moldova, Serbia, Maroc... Am eliminat vinurile cu defecte si tarile din care anul acesta am incercat mai putin de 10. Chiar si fara unele degustari, m-as fi apropiat de 700. Sunt cateva Magnum-uri care influenteaza negativ media pretului la noi sau Bulgaria, dar n-aveam ce le face, vinul este altceva decat cel la sticla normala. Relevanta cifrelor de mai sus e mai putin decat relativa, e doar un sumar al activitatii de pe parcursul anului.

    Va urez multa inspiratie in 2013! Sa alegeti vinurile cele mai bune la un pret corect! Romania in primul rand, dar si altele ca tema de vacanta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu