20 septembrie 2012

Markus Altenburger Chardonnay 2010

    Miros si gust clar de creta, banuiala venind de cand am vazut eticheta - von Kalk. Total atipic, insa un vin facut bine, care respecta regulile austriece si nu numai: oricat ar fi de ieftin nu e prost. Acu…nici eu n-am luat de-alea de 1-2 EUR, insa de la 5 incolo lucrurile stau cel putin onorabil. Pe asta l-am pescuit la o oferta, pretul final fiind 7.43 EUR. Revenind la vin, pacatuieste putin prin notele ierboase si usoara amareala de pe amigdale, dar este echilibrat, in pofida corpului cam subtirel. 83-84 de la mine cu 88 de la Falstaff care presupune un potential de invechire de pana la 6 ani si incepe sa ma enerveze. De sub capota: 13,5% alcool, 3 gr de zahar, 3300 de sticle (dar nu editie limitata!), invechit 7 luni la sticla, inainte de care o parte a vazut lemnul in baricuri de stejar frantuzesc la cel putin a doua folosire.

    Sursa pozei e si cea a vinului: Wein&Co Austria.

3 comentarii:

  1. Hehe, e o anume nota/nuanta pe care am simtit-o de mai multe ori si pe care n-o pot descrie prin asemanarea cu niste fructe sau alte chestii foarte cunoscute. E un strugure, care atunci cand e favorizat de mama natura si lasat in pace de chimisti isi lasa amprenta specifica si in vin. Cred ca e mai intensa in new-world, cu toate ca pentru un nas mai fin decat al meu poate fi identificata si in Chablis.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te-am intrebat fiindca am intalnit destule Chardonnay-uri extrem de diferite pana acum (ma rog, cu exceptia celor supra-baricate, care tind sa fie toate la fel). Insa intr-adevar, mi s-a parut si mie ca simt ceva comun, fara sa pot exprima foarte bine ce. :) Si ma intrebam daca nu era doar din capul meu.

      Ștergere