23 septembrie 2012

Riesling la doamna Pogany

    Cum vreau sa mai fac o pauza de la deja serviciul permanent de martea, cum apar vinuri pe care mi-ar parea rau sa le ratez. Saptamana trecuta maestrul de ceremonii Razvan a supus juriului un blind de Riesling de Rin, printre care a amestecat, probabil din patriotism, doua produse romanesti, care, dupa cum era de asteptat, nu se apropie de calitatea si tipicitatea celor nemtesti sau austriece. Inculpatii la start:


Lista oficiala:

<< WEINGUT KNIPSER Laumersheimer Mandelberg Steinbuckel Riesling Spatlese 2009 Trocken, Pfalz, Germany>>
<< WEINGUT GEORG BREUER 'Terra Montosa' Riesling 2007, Qba, Rheingau, Germany>> 88/100
<< WEINGUT MARKUS MOLITOR Bernkasteler Badstube Riesling Kabinett Feinherb 2008, Germany>>
<< WEINGUT MARKUS MOLITOR Zeltinger Sonnenuhr Riesling Spatlese 2008 Trocken, Mosel, >> 93/100
<< SCHLOSSGUT DIEL, Lagrima de Oro Riesling aus der Lage Goldloch 2010, Nahe, Germany >> 93/100
<< DOMANR WACHAU Terrassen Riesling Smaragd 2007, Wachau, Austria >> 88/100
<< LACERTA Rhienriesling 2011, Romania >> 
<< NACHBIL Riesling De Rhin 2010, Romania >>

Bonus track:
<< WEINGUT KNIPSER Cuvee XR 2005 2005, Pfalz, Germany >> Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot 94/100     Nachbil continua o lunga serie de dat in gropi, fiind rasuflat (in afara de rosiile astupate cu dopuri care nu stiu prin ce minune au devenit poroase si curge vinul prin ele), restul arata ca in figura de mai sus, cu mentiunea ca de la 88 in sus pot fi in intervalul 88-95, e greu de analizat dintr-un foc.

7 comentarii:

 1. Cel mai bun vin a fost un rosu (si nemtesc pe deasupra)? Tare.Lacerta l-am incercat si eu si nu mi-a spus mare lucru.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu am punctat pe moment doua din Riseling-uri mai sus de Cuvee XR, dar treaba e foarte relativa cand incerci asa putin dintr-un vin. Oricum, si Riesling-urile mi s-au parut foarte misto.

   Ștergere
 2. Asa era cotat si pe site-urile de afara. 94 pct.

  RăspundețiȘtergere
 3. Mie mi se pare bizar ce patiti voi cu Nachbil. Sincer. Au am incercat doua vinuri de la ei si nu au avut defecte.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. George, nici eu n-am avut mari probleme cu Nachbil, cu o exceptie: Riesling-ul din 2010. A fost a doua sticla cu defect pe care am intalnit-o. Din pacate, din doua. :)

   Ștergere
  2. Imi povestea cineva din Cluj ca a luat 3 sticle la rand si din toate curgea. Certuri cu magazinul, returnare, tot tacamul. Si inca un caz similar in Bucuresti - s-a trezit cu frigiderul plin de vin, sticla fiind tinuta la orizontala.
   Scumpi la malai si ieftini la taratze.

   Ștergere
  3. Sticlele sunt foarte bune (cel putin cele de la chardonnay si syrah). Le-am si pastrat (pentru marele grand cru pe care o sa-l fac la anul:). Nu-mi mai amintesc exact dopurile, dar ce spuneti voi pare de la dopuri si/sau pastrare necorespunzatoare. Daca e rasuflat insemna ca s-a uscat dopul, daca apar arome bizare inseamna ca e "corked". Oricum ar fi putina atentie din partea lor la capitolul asta n-ar strica.

   Ștergere