11 noiembrie 2011

News

    Sa va spui ce mai vazui in targ: 
- Feteasca Neagra Paganus 2007 incepu sa se dea 2+1, la pret de strigare de 39 lei/bucata, adicatelea la sfarsit dadui 78 pe trei; daca esti barbierit dis-de-dimineata si primenit corespunzator, s-ar putea sa-l convingi pe negutator sa-ti dea un Cabernet Sauvignon in loc de ultima Feteasca. De gasit in magazinele Cramelor Urlati, Boutique du Vin de la Hala Traian, etc.
- promotie Aliseo Crystal in statiile OMV pana pe 19 februarie. La cumparaturi de 300 de lei,  primesti un set de doua pahare la alegere: vin alb(30), vin rosu(30 lei si 74 cl!), sampanie(25), apa(25) sau un decantor(50). Se pare ca produsele sunt din cristal. In paranteza am trecut pretul pe care trebuie sa-l mai platesti pentru aceste produse, ca doar n-or veni degeaba! In plus, ai reducere 30% la LacertA Muscat Ottonel 2010 si Cuvee IX 2009 - pret final, cu reducere: 36, respectiv 65 lei. [V-am zis eu despre Muscat ca-i un best of mai-napoi vara asta, n-ati vrut sa ma credeti. Tocmai lua azi Medalie de Aur la Premiile de excelenta Vinul.ro.] Daca ai un noroc chior, e in joc si-o excursie in Toscana, in valoare de 4000 de Euro. Daca vrea cineva puncte, sa faca aici o cerere, poate cedez cateva seturi, desi in perioada asta "muncesc" din greu la adunatul punctelor Agip; eu as lua vreo 2-3 seturi din motive de ambalare/transport usor. Plec la Revelion undeva? Iau si instrumentele cu mine, sa nu fiu nevoit sa beau vreun Lafite din causul palmelor ;)
    In alta ordine de idei, cam astea fusera victimele din ultima perioada:
- Feteasca Regala Isarescu 2010: extrem de acru, crocant, verde: 74 pct; s-ar putea sa dea mai bine la vara;
- Merlot Segarcea Elite 2008: miros de scortisoara, cacao, ceva iod, gust fara mari pretentii, dar bun; post-gust frumos si lung de cafea/ciocolata neagra - 81 pct;
- Merlot Stirbey 2007: Miros super-spicy si de baric (romanesc), gust pamanto-cernelos, cu atingeri de cirese si visine. Cam crud. 80 pct;
- Chateau de l'Hospital, Graves, 2005: un vin bun, 80 pct, dar nu chiar pe inima mea;
- Fumaio, Banfi, 2009 - cupaj de Sauvignon Blanc si Chardonnay: miros bunicel, aciditate cam jos care duce la o onctuozitate nu prea placuta, usor sarat, amar placut pe finish. 81 pct;
- Rosso di Montalcino, Domus Vitae 2009, facut 100% din Sangiovese: mi-a ramas in minte mirosul apetisant si cele 83 pct;
- Chateau de Sales, Pomerol, 2007: caracterizat de un miros interesant, complex, corp grasut, insa foarte bine cioplit la colturi. Un cupaj bun. 84 pct;
- Medoc 2007 Reserve Prestige (doar atat zice pe sticla): 80 pct;
- Budureasca Fume 2010, sec, varianta Metro: 79 pct; (cel din 2009 a fost marcat cu 85);
- Budureasca Fume 2009, demisec: 80 pct;
- SERVE, Cuvee Charlotte 2001-2008, toate spre 90 pct, dar despre aceste minunatii mai pe larg in episodul viitor.

11 comentarii:

  1. Merlot-ul Stirbey e ceva mai old school. Oliver e un mare amator de Bordeaux si asta se vede oarecum in vinurile sale. Varianta 2007 e de incercat mai degraba peste vreo 6-7 ani :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am indoieli ca dopul a fost perfect la sticla respectiva, am sa-l mai incerc vinul si cu alta ocazie. Mentionez totusi ca nu e vorba de Reserve, e cel normal.

    RăspundețiȘtergere
  3. Orice Merlot de la Stirbey e peste medie oricum :D Uitase, pe Chateau de Sales cat ai dat?

    RăspundețiȘtergere
  4. Sursa si pretul:

    http://buyonline.chai-bar.be/boutique/fiche_produit.cfm?ref=RSALES2007075&type=19&code_lg=lg_fr&num=241

    RăspundețiȘtergere
  5. Wow, toate astea intr-o saptamana ? :P
    De Chateau de Sales sunt si eu interesat la pretul asta, daca cumva face careva o comanda mai mare..
    Ne vedem saptamana viitoare la GoodWine sau mai devreme?

    RăspundețiȘtergere
  6. Au fost cam in doua saptamani, mai bine de o treime incercate in cantitati mici, dar suficiente :) Sales-ul l-am luat direct de acolo, nu stiu daca trimit in Ro si cat costa asta. Insa daca e acceptabil putem strange de-o comanda mai maricica. Sunt sigur ca pe site poti gasi in primul rand niste Pinot Noir-uri de exceptie ;)
    La GoodWine ne vedem fara indoiala, insa pana atunci cred ca doar luni si marti sunt in zona, poate incercam 1000 de Chipuri sau resturantul cel nou cu multe vinuri de langa Caru cu bere.

    RăspundețiȘtergere
  7. Muscat Ottonel de la Lacerta incepe sa merite la banii respectivi...Isarescu asa mi s-a parut si mie, cam acru si parca nitel miros de sauerkraut (adica varza murata) (vorbesc de vin...)
    Am ratat Charlotte din cauza celor care nu puteau la 11 dimineata, cred ca eram printre putinii care putea atunci si nu puteau seara...offffff
    Cand mai treci prin Belgia sa ne anunti..:))
    La Goodwine cand ajungi?

    RăspundețiȘtergere
  8. Stau la 15 min cu tramvaiul de GoodWine, ma ia din fata blocului ma lasa in fata targului, deci probabil voi locui acolo 3 zile :)))
    Vineri probabil o sa vin dinspre Ploiesti dupa pranz, inevitabil trec prin fata Pullman-ului si cred ca ma voi poticni acolo la un tur de albe - mi-am adus aminte de o carciuma din satul strabunicilor care si acum poarta numele de Piedica :), e asezata in statia de autobuz de la drumul principal, dar pana in sat mai sunt 2 km, iti dai seama de ce e asa longeviva.
    Sambata sau duminica un tur (doua?) de rosii. N-am stabilit un program batut in cuie. Voi cand ajungeti?

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu duminica mai mult ca sigur..sambata am cursuri pana la 13 + drum = venit cam degeaba.
    Sper sa ajung duminica mai devreme..sa vad, nu e nimic batut in cuie pana acum.

    RăspundețiȘtergere