9 noiembrie 2016

Incep Premiile de Excelenta Vinul.ro 2016

     180 de vinuri produse în 36 de crame din România vor fi supuse unor amănunțite evaluări calitative profesioniste, în vederea acordării Premiilor de Excelență Vinul.Ro 2016, în perioada 15-16 noiembrie, la restaurantul Magellan din cadrul hotelului Mansion din Capitală. Festivitatea de decernare a premiilor va avea loc în data de 21 noiembrie, la Teatrul Elisabeta, cu această ocazie fiind programat și un excepțional recital muzical semnat Răzvan Stoica (declarat cel mai bun violonist sub 30 de ani în 2013), deținătorul unei viori Antonio Stradivari 1729 pe care a cântat însuși Niccolo Paganini.

    Peste 20 de jurați – membri ai comisiilor compuse din oenologi, degustători autorizați, somelieri acreditați, deținători de licențe internaționale WSET, jurnaliști de specialitate, bloggeri și profesioniști ai comerțului de profil – vor acorda aprecierile lor în vederea desemnării celor mai bune vinuri din soiuri autohtone sau internaționale produse în podgoriile României și înscrise în cursa pentru medalii. Un premiu special pentru oenoturism va fi acordat de către partenerii evenimentului, televiziunea Travel Mix.Pentru prima oară în istoria de opt ani a acestei competiții, oenologii care au creat vinurile cel mai bine punctate în concurs (alb, rose și roșu) vor primi și premii în bani, în valoare de 1.000 euro / premiu, oferite cu sprijinul partenerului oficial al manifestării, Kaufland, în calitate de “partener al excelenței”. Alături de Kaufland, în aceste demers de promovare a valorilor naționale s-a asociat anul acesta și Aqua Carpatica, în calitate de “susținător al excelenței”, televiziunile București TV, Travel Mix, publicațiile  News.Ro, Food and Bar, HoReCa, Transilvania BusinessSpin Media, Nastratin, Ziua de Constanța, Grupul Agricola, Vision EventRestaurant Elisabeta, Teatrul Elisabeta, restaurantele La Mama, Magellan și aplicația & wineshop-ul online Pivot Noir.

    Vinurile vor fi judecate în sistem “blind” (fără a se cunoaște identitatea probelor) și vor fi punctate într-un sistem derivat din cel utilizat de Organizația internațională a Viei și Vinului (OIV), în care maximul de calitate este exprimat într-un total de maximum 100 de puncte. În afara celor mai bine punctate trei vinuri, care vor fi premiate inclusiv financiar, vor fi acordate medalii de aur și argint acelor vinuri care întrunesc baremele de punctaj stabilite de organizatori pentru fiecare tip de medalie. De o atenție specială vor beneficia vinurile obținute din soiuri autohtone, care vor fi evidențiate în cadrul unor categorii separate, pentru a face cât mai cunoscute aceste valori românești. Ulterior jurizărilor, vinurile medaliate vor putea purta la raft, lipită pe sticlă, o medalie special gândită ca să ofere vizibilitate și atractivitate în ochii publicului consumator, care are beneficiază astfel de o certificare independentă și profesionistă a calității.

    Revista Vinul.Ro, organizatorul jurizărilor pentru decernarea Premiilor de Excelență cu același nume, este singura revistă despre vin și stil de viață care apare lunar în România. Dincolo de activitatea publicistică, Vinul.Ro a inițiat sau s-a implicat de-a lungul celor 100 de apariții de până acum în organizarea și promovarea culturii oenologice prin editarea de publicații, campanii în restaurante sau la rafturile magazinelor, campanii media, degustări educative, lansări de produse ori consultanță de specialitate.

    Începând din 2016, Vinul.Ro este și partener media principal al International Wine Contest Bucharest (IWCB), cel mai important concurs de vinuri din sud-estul Europei.

    Vinul.Ro este și editorul Ghidului cu recomandări de restaurante CityBest, un instrument bilingv (română/engleză) de informare a consumatorilor și de promovare a gastronomiei românești de calitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu