20 iunie 2016

Chateau Ferry Lacombe Cascai rose 2015

    Genul acela de culoare intepretata drept gri de o parte a autorilor de carti despre vinuri, nuanta pe care Ochi de Vultur, aka Berbecutio, o vede un galbui-auriu, cu reflexii aramii. 13,5% alcool, sticla inalta, supla, usor tronconica, 65 de lei la veseliesivin.cluj. HappyWines adica. Spre deosebire de Bordeaux, unde mare parte din vin este categorisit drept plonk, in Provence nu prea am vazut vinuri slabe. Ok, nici intervalul de pret nu e foarte mare.
    Azi am de-a face cu unul peste medie ca pret, desi este al doilea vin rose al cramei, un amestec de Grenache, Cinsault si Syrah, ce pleaca aromatic la intensitate moderata, in note de flori de camp, lamai, piersici, ultimele explodand in atac si pe palatin. Cresterea placerii oferite, de la primul contact pana la post-gust este un criteriu de calitate, iar Cascai se lipeste de acest trend. Pe langa asta, mai puncteaza maxim la raportul intre intensitatea aromatica si persistenta - alta judecata de finete. Sa mai zic ca presteaza impecabil intr-o plaja de temperatura de vreo 10 grade?
    Ei bine, medalia de Argint de la ultimul Vinalies de Paris - cel mai important concurs frantuzesc, mi se pare usor nedreapta, dar la miile de rose-uri de acolo... asta e. Din partea mea Medalie de Aur - cred ca-i cel mai frumos rose ale acestui inceput de sezon cald. 88p.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu