Cramposia de Cepari 2014 e la un nivel calitativ de top, apropiat de cel al anului 2011, un alt varf din ultimii patru existenti. Chiar daca structura e de punctat, nu se ridica la rang de perfectiune, ca 2012, stralucind mai ales cu latura fructoasa, aciditatea mare si senzatia de natural. 12,9% alcool, 35 de lei la crama, serie de 4000 de sticle. Un alt an, din ultimii trei, cand sudul zonei Dragasani se dovedeste mai abil decat centrul si nordul in a ghida acest soi spre un vin deosebit. 87 de puncte.
Iar daca tot am ajuns la subiect, ar fi de bun simt ca persoanele care nu-si mai puteau inghiti lacrimile din cauza suspinelor in urma scrisorii trimise de Stribey cum ca nu vor avea DELOC vin alb in 2014 - acum sa-si muste limba, la fel de public cum au bocit atunci, pentru ca nu numai in magazinul online al producatorului respectiv, ci pe la mai toti distribuitorii din tara exista SB, Cramposie, etc. Ma refer la bocitoarele din Iasi, din Pitesti si nu ma opresc aici. Interesul poarta fesul - cum ar spune un hatru critic de vin. Celor din Pitestii le dedic acest exceptional articol al lui Lucian Boia - studiu de sociologie a inculturii - despre superficialitate, diletantism si cat de usor am inceput sa acceptam non-valorile:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu