Soiul se gaseste de mii de ani doar in provincia cipriota Pitsillia si este foarte zgarcit cu productivitatea si intinderea, de aceea vinul de fata, flagship al vinariei KEO, se face intr-o serie de doar 10.000 de sticle. E baricat 3 ani in stejar Limousine, iar recomandarea de servire este.. "Luxuriously delightful on its own". Pai la noi? Puteam dormi pana nu aparea vreun ospatar scolit pe tractor intre ragazzele tomate italiene de-ti rupea mintea cu una bucata blanita de ververita impletita in 18 cu tot cu coaja de copac? Brrr!
O ultima divagatie: are 12% alcool! Asta pentru ca vine din regiunea muntoasa Trodos, unde viiile cresc pe la 800 de metri. Daca transhumam si noi cativa butuci de la Urlati spre Cheia, asa, experimental, o fi foc? Nu? Nimeni?
Culoare rubinie inchisa, granat, din miros a disparut lemnul dupa 2 ore in decanter, au ramas fructe rosii la maturitate, spicy, lemn dulce. Atac rotund, taninuri moi, aciditate peste medie, fructe negre pe palat, lichior de visine, frisca, corp sub medie, final acrisor, gustos, de o tipicitate aparte. Nu face cei 15EUR pe care i-am platit in aeroportul Larnaca, dar nu-mi pare rau cand vad soiuri aparte vinificate decent. Oricum, asteptarile erau mai mari. 84-85 de puncte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu