4 martie 2015

Corcova Syrah Reserve 2011

    La alinierea de Syrah de la Rosettya, din ianuarie, am punctat cel mai bine Syrah-ul Corcova, Dealu Racoveanu, care a si iesit castigator. Vinurile bune merita mai multa atentie, asa ca am revenit la el zilele trecute, pentru o privire mai de aproape. 
    Eticheta are o nota eleganta, cu toate ca e un pic cam golașă. Gradele alcoolice urca pana la 14,2% - nu-l lasati sa se incalzeasca, arde la limba. Are un an in butoi si inca unul in sticla, inainte de etichetare. Culoarea este rosie-rubinie inchisa, granat. 
    Adulmecandu-l simtim arome de fructe rosii (cirese, visine), un foarte subtil praf de piper, ceva cacao, o nota florala interesanta, dar si una vegetala, foarte in spate. Pana aici toate bune si frumoase, avem complexitate, avem tipicitate, intensitatea e la locul ei pentru un vin care abia a trecut de adolescenta. Mai departe ridica si mai sus nivelul calitativ. Aromatic nu are o amplitudine de tinut minte, insa lungimea postgustului e remarcabila. Taninuri fine, coapte, aciditate buna, structura solida pentru un Syrah, savoare - apar impresii de ciocolata, bomboane cu alcool. Totodata, da impresia ca ar fi nefiltrat. Cred ca are un bun potential de invechire. Se claseaza in zona 87-88 de puncte. In jur de 60 de lei online. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu