14 noiembrie 2014

Niste rosii slabute

    Am incins o hora de cupaje rosii din linia a doua cu ocazia unui meci de fotbal - nici nu mai stiu care, de cand campionatul s-a mutat pe posturi tv de o notorietate asemenea lui. Imi promit insa ca in cazul in care Craiova [acea clona, surogat si cum o mai fi, care sub conducerea lui Cartu si Sandoi are in ultimele 9 meciuri 7 victorii si doua egaluri] urca pe unul din primele patru locuri, imi cumpar niste meciuri pe net, deoarece alea "de capatat" se vad la o calitate inacceptabila.

    Si-am baut asa:
- Leat6500 The Origin Cabernet cu Merlot 2011. Extractiv, auster, fara prea mult lemn in nas cum ne obisnuisem, taninuri cam uscate. Se imbunatateste usor prin aerare, insa pretul (~60 de lei online) mi se pare deplasat. 83-84 de puncte. Pe sticla scrie 13% alcool, insa chiar si la temperaturi scazute (14 grade C) arde evident, atat pe gat cat si pe limba. Probabil e rezultatul unei cupajari intre zemuri cu diferite grade alcoolice care n-au vrut sa formeze corp comun. M-am cam plictisit de alcoolul in exces in vinurile romanesti, e o situatie de un penibil incredibil:
-  vinzi mai putin
- nu e placut in timpul consumului
- starea de euforie bahica poate capata valente violente
- efectele secundare sunt "gretoase"
- consumatorul are prostul obicei sa te tina minte cand l-a durut capul la serviciu a doua zi.
-altele.

- Renatus de la Alcovin Macin, promotia 2012, cupaj de Merlot, Cab, Petit Verdot si Feteasca Neagra. Primul gand: nu stiu de ce vor neaparat astia care fac albe bunicele sa-si traga presul de sub picioare cu rosii sub-mediocre. Vezi si Liliac, Vila Vinea, Cotnari, etc. Al doilea gand: astringenta prea sus, din pricina aciditatii, nimic interesant aromatic, insa nu atat de ingust ca Leat. Oricum, aceeasi recomandare, la cat costa (40-50 de lei): nu. 82 de puncte.

- Trio rosu de la Nachbil, care a vrut sa ne readuca aminte cum e cand te dai iarna cu dintii de sania cu talpici de fier: cum trece de jumatatea timpului petrecut in contact cu gura are o cadere abrupta, incununata de un gust metalic. Dupa o vreme nu mai simti rugina, insa impresia de vin tras de par sa iasa ceva baubil m-a coplesit. Macar aici nu pierzi o avere daca risti o data: 29 de lei. 79 de puncte.

    Hai Craiova!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu