26 mai 2014

Daca-as fi pentru-o zi presedinte

    ...sau macar organizator de concurs international de vinuri, uite cum as face ca sa fie bine si sa nu fie rau:

- as micsora punctajul de argint la 82, iar pe cel de aur la 85, sa fie bine pentru toata lumea, ca doar au platit; la cat inox si plante noi sunt in tara, numai bou sa fii sa faci vin sub 82;
- mi-as suna prietenii din statiunile de cercetari si crame mici, fara "buget de concurs" membri ai acelorasi gasti din care fac si eu parte si le-as cere sa trimita fiecare cat de multe probe, ca sa iasa bine la medalii pentru cine trebuie; [nu ma lasa regulamentul sa premiez decat o treime din probe, din pacate]
- as baga in fiecare comisie macar cate un "lucrator" dintr-o crama care are vinuri in concurs, care poate da semnalul potrivit cand a venit randul de vreun aur. Mi-as mai lua o masura de siguranta: renunt la taierea extremelor, caci daca vreun chinez nu-i pe faza, macar lucratorul sa dea 100pct, sa traga in sus. Restul.. vad eu cu ce mai umplu, oricum in Romania orice ospatar se crede critic de vin, sau il fac eu peste noapte macar degustator. Hmm... daca nici asta nu-i suficient? Gata, m-am prins: as baga in "secretariat" oamenii mei de incredere cu care am facut lucrurile astea an de an si de fiecare data a fost bine;
- as face o licitatie in toata regula, macar vreo saptamana dupa concurs, si-asa nu stie nimeni ce a punctat, doar nu-s nebun sa dau rezultatele in aceeasi zi, daca tot traim in epoca abacului si nu a tabletelor, cand un scolar de-a 5-a ar centraliza in 45 de minute tot;
- daca inainte cu 10 zile de concurs n-as avea inscrise decat 150 de probe as recurge tot la solutia prezentata la punctul 2). Nu ma intereseaza ca bulina nu mai reprezinta nimic pentru consumator atata timp cat fraierii inca imi umplu buzunarele, iar eu trebuie sa-i fac permanent sa creada ca e o investitie sigura;
- cand mai zice cate unul ca nu-i transparenta, CUM ZBIARA ASTA AICI, pot fi suficient de marlan sa-i promit ca-l voi invita sa se convinga singur la editia viitoare, si la urmatoarea, ca doar nu ma doare gura, stapanesc bine practicile din anii '80, am scoala vietii, am trait si traiesc in continuare intre maestri in dezinformare;
- i-as invita pe altii ca asta, cel din paragraful de mai sus, intr-o debara de langa, sa aiba impresia ca lucrurile stau bine, locatia e zugravita corespunzator, exista niste sticle in niste pungi si niste oameni la mese. Nu pot risca sa-i bag "in paine" pentru ca macar vreo doi au invatat ce e aia lipsa de igiena in crama, vin plat, aciditate volatila sau mercaptani. Pfuu..ce idee buna! Daca ala mai zice ceva, astia o sa-i sara in cap! Dar daca incep sa se creada specialisti? Am gasit! Invit in juriu (ala pe bune, nu ala de joaca) un blogger dintr-o tara care nu face vin! Sa-si stie locul astia ai nostri, nu sa mi se urce in cap pana data viitoare!
    Va dati seama ce concurs tare mi-ar iesi? Sau ar mirosi prea tare a prostitutie ieftina de centura? Ajutati-ma cu un sfat, nu stiu ce sa fac..


11 comentarii:

  1. Salutare,

    Le-ai adus aminte anul acesta orgranizatorilor ca vrei si tu sa participi la jurizare si te-au refuzat?
    Si chiar daca au facut asta, au o scuza destul de plauzibila - marea majoritate a oamenilor prefera sa nu se cace unde mananca, pentru ca pute. (vorba aia, ai ogranizat si tu centura Rose, tot in Romania, cu crame autohtone si persoane din industria vinului)

    In alta ordine de idei, din punctul meu de vedere e bine ca fiecare sa aiba parerea lui. Asa se naste progresul. Si astept sa duci aceasta idee mai departe - cam cum a facut Dan cu Lauri si Lidl.

    Luarile de pozitie care raman fara rezultat, mie personal, imi ridica semne de intrebare: - Oare vrea sa propuna un alt concurs care sa ia locul IWCB? - Sau poate e suparat ca nu a fost chemat si el? (sic, George a fost)

    Si inchei mai in gluma mai in serios - Vreau si eu pe viitor la centura Rose. Unde sa scriu despre slaba organziare si semnele mele de intrebare?

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Se cam aprind spiritele pe aici.

    Mihai - nu l-am citit caci era foarte lung, mult prea lung pentru ceea ce imi place sa citesc pe un blog (l-ai concurat cumva pe Dan la lungimea articolelor?)

    Iulian - este o tactica asta, incerci sa ii raspunzi cu aceeasi moneda, ca sa il pui la punct? Cat despre replica de final ... "iti mai dau maxim 12 luni ..." - nu stiu cum sa spun, ca sa fie folositor. Fiecaruia dintre noi ii este dat un timp, si slabe sanse ca alt pamantean sa stie mai bine ca noi cat reprezinta timpul acela.

    Da - vreau si eu sa particip, si la centuri si la medalii si orice alt eveneiment, tocmai ca sa pot emite o parere.

    RăspundețiȘtergere
  5. In Romania cea mai raspandita boala este aia cu capra vecinului. Daca n-ai inteles mesajul cand te-am blocat pe Facebook, dupa ce te-am dat afara din Evaluari vinuri iti spun pe litere: esti atat de prost incat nu vreau sa stiu ca existi. Vad insa ca ai frustrari care te macina, nu poti sta acolo in tzarana, ma citesti pe ascuns. Asa ca, din respect insa pentru Silviu si cine mai citeste randurile de mai sus am sa fac cateva clarificari.
    Despre Centura Roze: vinurile care au ocupat primele trei locuri au fost achizitionate/primite (habar nu am cum) chiar de catre Razvan, nu stiu care a fost filiera, asa ca mananci cacat cu lopata. Sau si el te considera un idiot si ti-a turnat gogosi.
    De ce estii analfabet: daca vad doi boi ca tine pe strada, a doua oara am sa ma refer la ei ca "aceiasi", iar daca vad doua vaci, tot ca tine, ma voi referi la ele ca "aceleasi". Oricum, stai linistit, daca familia te-a suportat asa retard pana acum, n-o sa te alunge, si-au dat seama si ei ca nu-ti vei depasi niciodata conditia de servitor.

    Nu te chinui sa revii, am sa-ti sterg toate comentariile.

    RăspundețiȘtergere
  6. Iulian, ar trebui sa te dea in judecata pentru asta! Speram ca nu se fac amenintari fizice pe bloguri. Te rog sa manifesti bun-simt si sa nu ma deranjezi pe mine sau oricare alt cititor cu manifestari de natura penala. Smardoiala e pentru cluburile de manele.

    RăspundețiȘtergere