16 mai 2014

Centura Roze 2014

    Asa ca de acum pana la urmatoarea editie, titlul de Cel Mai Bun Vin Rose din Romania ii revine lui Iacob, powered by Davino. Sa derulam putin inapoi.


    Au fost ore de consultari, de multe ori divergente cu partenerul de la vin2.ro, fise de notare, sponsori, logistica, manipulare, degustari preliminare, local, etc.


      Am reusit sa reunim cei 30 de participanti la un eveniment non-profit, cu impartirea costurilor, tinute in frau prin bunavointa Rifco Trading Pitesti, Parma Food Romania, Vinescu.ro, Vitis Metamorfosis, Lacerta, Crama Rotenberg, Licorna WineHouse, Restaurant Grinzinger Hof. Foto Roxana Popa©. Multumiri tuturor, in primul rand participantilor!


    Dupa primul tur, exact ca data trecuta, Lacerta castiga detasat si tot ca data trecuta nu prinde finala (!). Respectand patternul din 2013 in finala regasim Liliac si Corcova, de data aceasta alaturi de Iacob, deoarece plecand din 12 vinuri am ramas cu 6 dupa primul tur, facand o finala inedita de trei. Celelate doua vinuri care au trecut in a doua faza au fost Arezan si Budureasca. Ordinea initiala a fost aleatorie si a mai cuprins, pe langa cei mentionati in ultimele doua paragrafe, Sole de la Recas, Byzantium de la Halewood, Terra Romana de la SERVE.

    Podiumul de premiere. 

    M-am bucurat sa vad entuziasmul participantilor spre final, hotarati sa continuam seria de teste comparative pe rand, cu principalele soiuri existente pe plan local. Probabil urmatoarea tema va fi Feteasca Regala, datorita catorva exemplare foarte reusite in 2013. 


    Nu ne suparam cand si daca primim ajutor din partea producatorilor cu 2-3 sticle cand e nevoie, pentru ca oricum le cumparam, iar riscul de a fi intr-o stare nu foarte buna e mare. Dar, dupa cum bine zicea un specialist aseara, la Miss World oricum va iesi una cea mai frumoasa, despre cele care n-au participat, poate mult mai frumoase, nu va sti nimeni ca macar exista. Completez eu: cu siguranta n-ar putea participa toate odata.


    Aseara frumusetea a fost mai impartita ca oricand, preferintele oamenilor indreptandu-se care mai de care in alta directie. Asta e frumusetea jocului, vanatoarea, cursa spre aflarea castigatorului, nu neaparat el in sine. Ca medie am avut un castigator, insa in realitate mai bine de jumatate din vinuri si-au gasit fani printre participanti, alcatuind cupluri de viitor care fara acest tip de evenimente poate nu s-ar fi intalnit niciodata.

3 comentarii:

  1. Uff.. e prea mult de comentat la postul asta.
    RaSto

    RăspundețiȘtergere
  2. Și cum se pronunță Halewood? Se pare că românilor nu le mai plac cuvintele românești... Sper că vinurile alea sunt "pe bune", că la "Alimentara" știm noi de care sunt...

    RăspundețiȘtergere