
Am ajuns inca o data - mai rar decat mi-as dori - in Dealu Mare, cu exactitate in Ceptura, in ciuda unor divergente mai vechi, care n-au legatura cu vinul facut aici. M-a incantat invitatia, apreciez oamenii care nu raman legati de un dialog acid online, considerandu-ma o persoana care are acelasi comportament. Cand a fost de bine, jos palaria, calitatea unui vin nu va fi influentata niciodata de orice alte lucruri din spatele sau.

S-au prezentat patru vinuri:

- Rapsod rosu 2011: cam alcoolic, insa cu fructe rosii placute la miros. O parte baricat, o parte chipsuit. Crema de vanilie cu lapte si scortisoara, in gust fara consistenta, insa are margini, care se lipesc de gingii. Aciditate buna, 83.
- Menestrel 2009: butoaie in majoritate nu la prima folosire, nas de fructe trecute, dar mai catifelat in gura. 83.
- Emeritus 2008: cioco cu rom, vanilie, visine, cam verde. Mult mai elegant in gura, insa aciditatea e foarte sus, are amplitudine, ridica sala in picioare intr-un anumit moment. 85 cu sanse spre mai sus in viitor. Mi-ar placea un pret mai mic, insa el este legat de cerere si oferta. Piata vorbeste.
Cand piata va ajunge la maturitate, dl. Rotenberg spera sa faca doar doua vinuri, precum marile Chateau-uri frantuzesti. S-a renuntat la proiectul cu Feteasca Neagra, ramane doar Merlotul, pe care il reuseste an de an, fiind pe primele locurile cu vinurile de top in blind-urile la care am luat parte.
Alte doua lucruri care mi-au placut, in afara de must si preparatele la gratar in aer liber: a vorbit fara ascunzisuri despre alti producatori si calitatea vinurilor lor - cam in acelasi ritm cu opiniile mele - iar vinul sau a fost cel al Festivalulului George Enescu. Felicitari!
Alte doua lucruri care mi-au placut, in afara de must si preparatele la gratar in aer liber: a vorbit fara ascunzisuri despre alti producatori si calitatea vinurilor lor - cam in acelasi ritm cu opiniile mele - iar vinul sau a fost cel al Festivalulului George Enescu. Felicitari!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu