12 iulie 2013

O caut pe Jana

  ... iar daca asa iti faci intrarea in magazinul de vinuri Ethic Wine oricine ar fi acolo te va indruma catre frigiderul in care sunt tinute in prim plan proaspetele Cava importate din Spania, produse de Jane Ventura.
    Am avut ocazia sa le degust intr-o seara la fata locului, pe parcursul unei discutii despre avantajele iluminarii LED:
- reducerea consumului la o cincime (fata de halogen)
- lipsa radiatiilor UV - good for wine
- nu se incalzesc
- durata de viata de la 50.000h in sus
- calitatea luminii este superioara (daca dai un ban in plus)
- posibilitatea reglarii intensitatii luminii
- nu contin materiale periculoase. Partea proasta ramane investitia initiala destul de mare. Mi-ar placea pe tavan o nebunie ca asta din figura alaturata, fata de banalele lustre.
Dar sa vedem vinurile:

1. Leader-ul formatiei este Jane Ventura Vintage 2008 Gran Reserva, facuta din clasicele Xarel-lo, Parellada si Macabeu, vin de prima liga: nas fructat, setat pe gutui si pere, cremos si excitant pe palat, foarte curgator si elastic, adanc in exprimare. 84 de lei si 89-90 de puncte. Pretul este usor peste Decantalo, cu urmatoarele mentiuni: de acolo trebuie sa comanzi set de minim 18 sticle ca sa obtii o taxa de transport de "numai" 2,55 EUR/sticla. Dar la 18 sticle sunt sigur ca si Ethic Wine poate face o reducere interesanta.

2. Rose-ul este facut din voinicul Garnatxa Negra, imbracat intr-o armura roz somon-trandafiriu. Auster, echilibrat, fara nimic de injurat. Dupa 18 luni de invechire la sticla a fost degorjat, impachetat si in cateva zile a ajuns in Romania oferind inca note vioaie. Jane Ventura Reserva de la Musica brut Rose: 86 de puncte. Pe sticla se mentioneaza anul 2010, fara a fi un vintage.

3. Seara a inceput cu Reserva de la Musica Brut Nature 2009, care este sprinten, aprig si scortos in acelasi timp, oferind satisfactie calatorului insetat, mai ales ca se opreste la 11,5% alcool. 85 de puncte.

4. Seara s-a incheiat cu un Semillon Botrytis Selection de la Viu Manent, 2008, cu o structura aromatica spre ceaiuri de menta si musetel, foarte dulce in gust, si la un pret prietenos pentru un Semillon venit dintr-un an atat de bun: 60 de lei si 86 de puncte.

    Astept cu interes si alti importatori care sa reuseasca sa aduca vinuri la preturi similare, sau cel putin apropiate cu ce-i pe afara. Sa nu uitam ca magazinele online europene sunt la un click distanta, iar prin vama poti trece cu 60 de sticle de vin de persoana.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu