3 decembrie 2012

Oliver Conti's Treyu 2011

    Un vin care a primit 89 de puncte de la specialistii Decantalo - de unde l-am si luat - are 12,5% alcool, productia e de aproximativ 20.000 de sticle/an, este un asamblaj de Gewurztraminer si Macabeo. Desi numele pare italienesc, website-ul respectiv nu comercializeaza decat vinuri din Spania, Catalunia in acest caz. Dupa culoarea galben pai cu putine reflexii aurii-verzui impactul olfactiv major este ca vinul n-ar avea alcool deloc, lucru important. De fapt am incercat sa-l analizez prin prisma celor 89 de puncte, luand in calcul si subiectivitatea celor care le-au acordat. Eticheta zice asa: flori albe, grapefruit, fructe tropicale "very mature", note cu care sunt de acord, combinatia intre ele este foarte placuta. Aromele primare sunt inconjurate de un fond deschis, sarat. Aciditatea este buna, are ceva structura, are si o nota oxidativa mai putin eleganta foarte putin sesizabila. Este dominant Macabeo si nu Gewurz-ul cum mi-ar fi placut mie. In afara de lipsa alcoolului in nas, post gustul foarte lung si placut pentru un alb este un alt motiv pentru niste puncte in plus, totusi nu-l vad la 89, sau sunt eu calibrat pe modul "zgarcit". De fapt, judecat bucata cu bucata nu exista motive sa nu-i dai. Un vin placut, racoritor, interesant prin asocierea celor doua soiuri, care nu genereaza trairi divine, dar e foarte bun. As merge pe 85 pct. costa 32 de lei. Recomandare de consum: peste 10-11 grade. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu