15 noiembrie 2012

Penfolds la Madame Pogany

   Crama Oprisor face si fapte bune cateodata, exemplul cel mai potrivit fiind importul vinurilor australiene din fotografia de mai jos, pe care le-am degustat marti seara in cadrul obisnuitelor intalniri cu prietenii vinului. Cu exceptia unui Chardonnay a carui pofta de viata s-a sters de multa vreme, calitatea a fost de la foarte buna in sus.


    S-au prezentat la start:

Rawson's Retreat Semillon Chardonnay 2009
Rawson's Retreat Riesling 2006
Koonuga Hill Chardonnay 2006
Thomas Hyland Chardonnay 2007
Bin 2 Shiraz - Mourvedre 2006
Bin 138 GSM Grenache - Shiraz - Mourvedre 2005
Thomas Hyland Shiraz 2005
Bin 389 Cabernet Sauvignon - Shiraz 2004
Magill Estate Shiraz 2005

   Au ajuns pe podium:

    Situatia generala, din punctul meu de vedere: 
   

    Mi-a fost teama sa introduc Merlot-ul romanesc dupa atatea vinuri de exceptie, dar nu m-am facut de ras nici eu nici producatorul, pentru ca cel putin la masa noastra, pe care l-am palmat/dosit, a fost apreciat cum se cuvine. Stiu ca nu exista in piata, daca-si doreste cineva o mostra, pot sa trag niste sfori... neetichetate, dati un semn. Nu e foarte ieftin, dar are un RCP senzational.
    Asa cum piata creste an de an in volum, cum si calitatea are aceeasi tendinta, maestrul de ceremonie Razvan a reusit sa ne prezinte o serie de vinuri cu o medie calitativa de zile mari. La final au fost interesante discutiile despre cel mai bun vin baut all-times de participantii regulari si majoritatea atinsesera Nirvana in aceasta locatie. Subscriu.
    Ca preferinte personale remarc Riesling-ul de Rhin cu cel mai bun RCP, GSM-ul mi-a mers la inimioara din plin si Magill-ul dupa care poti trage cortina.

Un comentariu:

  1. Noul meu profil de socializare,
    sper sa va placa, poate sunteti interesati de ceva ;)
    http://www.irezistibil.ro/index.php?page=view_profile&id=176651

    RăspundețiȘtergere