E fermentat in baric, apoi lasat jumatate de an acolo, 14% alcool, dop serios, pretat invechirii cativa anisori. Culoarea e galben-verzui, iar nasul foarte interesant, pentru ca spre deosebire de majoritatea vinurilor provenite din acest soi, romanesti sau new world, nu lasa impresia de fad, foarte floral si cu fructe galbene, eventual afumate, ci este foarte fresh, citric si mineral, aproape sarat-condimentat, vanilia simtindu-se doar in plan secundar. Pot fi de acord cu gutuia din descrierea oficiala, as mai adauga si niste mere de culoare verde, parca si o idee de paine integrala. In atac, onctuozitatea specifica imbratiseaza aciditatea ridicata, unirea fiind foarte reusita. Post-gust surprinzator de lung, la fel de fructat, piperat si mineral. 85 de puncte la un pret de 47 de lei daca te inscrii pe Clubul Cavalerilor, a luat Argint la Premiile de Excelenta vinul.ro (adica 84-87 de puncte). Sunt sigur ca evolutia ulterioara va aduce un plus de placere, cu siguranta il voi mai incerca si in 2013...dac-o mai fi. A, atentie la temperatura, nu dati in el cu peste 14 grade! Un review foarte bun si AICI.
Cu acest prilej am implinit 100 de Chardonnay-uri gustate/inventariate in ultimii doi ani, fara cupaje, fara degustari sumare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu