26 septembrie 2016

Muscadet - un soi de invechit

    Asa cum bine zicea cineva prin grupurile de vin, acest soi are potential de invechire. Canci. Cum am zis si atunci. Exista niste exceptii. De fapt la nivel planetar 1% din vinuri au potential de invechire si peste 90% sunt rosii. Amaratul Muscadet de Loara poate sta la coada vreo mie de ani si nu prinde loc la masa privilegiatelor, mai ales daca nu s-a odihnit sur lie
    Acest 2014 da semne de oboseala, fara a fi deranjante, insa sunt acolo, bine infipte, nu le poti ignora. Mai am o sticla pentru Ciprian, daca exista contestatii la Curtea Suprema. 
    Plus dopul de plastic care vad ca se infinge si in sticlele romanesti din ce in ce mai tare. Adica un fel de pacaleala: am capison, stiu ca nu-ti place de tabla, dar o sa ti-o trag cand ma deschizi. Dupa atatia ani de vanzari va transmit ceva, "for sure": il pacalesti o singura data pe client. Hai toata lumea in 1-2 ani pe screw-cap si aia e, piata n-are cu cine sa se mai certe, o sa uite de mofturi cu pluta in zona average-low, cum a uitat de cainii vagabonzi. 
   Ah..vinul: frumusel, racoritor, 12 alcool, dragut mixul fruct+oxidativ, dar nu sare de 83/100 dupa depunctarea din cauze de oxidare. 30 de lei pe-afara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu