31 ianuarie 2016

Budureasca Fume Premium 2015

    Budureasca e doar una dintre cramele care au decis ca odata cu scaderea TVA cu 4 puncte procentuale e cazul sa mareasca preturile cu aceeasi valoare. Mai mult, aud ca majorarea in gama Origini ajunge spre 20%. Sper sa tina plapuma, mai ales cu prezenta asta masiva in retail, de multe ori sub pretul de lista. 
    Fume-ul ramane un vin al lor de referinta, nepozitionat deocamdata in sfera preturilor astronomice pe care le-am vazut, de exemplu, la SB2014. Cel din 2015 are 13% alcool, culoare gaben pal cu reflexii verzui (nu reflexe, ca nu e portar sau genunchi), nas de SB new world, cu ale sale tropicale, strecurate printre notele de lemn ars, avand si o parte verde-crocanta. In partea tactila complexitatea aromatica ramane la cote ridicate, aciditatea e buna, da prospetime, apare si impresia de unt, exista un inceput de echilibru intre componente. Bun vinul, facut din Chardonnay, Sauvignon Blanc si Pinot Gris. Se pare ca 2015 nu ne mai pedepseste ca 2014 cu zeci de lucrari in vie, enzime, sorbati si alte nebuneli ca sa iasa ceva baubil. 
    Sa ne bucuram de acest Fume care inca are un pret bun - 30 de lei, cum ne-am bucurat de Shiraz in 2011, dupa care s-a mutat in gama Origini (2012) si si-a dublat pretul. 87 de puncte acum, cu un potential de +2 pana la toamna. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu