25 septembrie 2014

Cremantul urecheat

    Este acel iepure (de la atletism), impins in fata de comercianti, care costa 28 de lei demi-bouteille, in proximitatea sa aflandu-se cateva etichete foarte asemanatoare, tot Cremant d'Alsace, insa de la cooperative - usor peste 30 de lei sticla normala, de 0.75l. E evident ce alege poporul. Oricum, e de apreciat varietatea cremanturilor aduse de Cora, cate 3-4 din fiecare regiune, Alsace, Burgogne si Bordeaux, la preturi apropiate si moderate, toate din categoria L'ame du terroir. 
    Are la baza trei feluri de Pinot: Blanc, Noir si Gris, cu un Riesling in coada, metoda traditionala, brut, 12% alcool. Producatorul, detinator de vinuri Grand Cru, are pe site vreo 20 de feluri de Cremant - dati un click sa vedeti cum arata crama! As putea sta la ei vreo saptamana :) 
    Nasul e usor prafos, insa cu un parfum subtil, de efect, cum este si cromatica, influentata evident de Pinot Noir. Perlatie acceptabila spre low, cremozitate ok, aproape neutru aromatic. Nu e ceva de recomandat, desi e de luat in calcul si rulajul mic de pe raft. 84 de puncte spumoase. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu