17 septembrie 2012

Sauvignon Cuvee d'Excellence 2010, Vinarte

    Culoare galben-miere de salcam, probabil venita din invechirea la baric frantuzesc timp de trei luni - multumim Vinarte ca a lansat pagina web pe care se pot gasi o gramada de informatii utile. Nasul intra in contact cu un miros de intensitate foarte redusa, nuantele sunt fine, aproape imposibil de distins. Producatorul ne ajuta iar, remarcand mineralitatea, florile de soc, mere verzi, poate si citrice. Nu exista nicio urma de lemn sau drojdii atat in miros, cat si in gustul suplu, acrisor-apos si savuros, de o eleganta apropiata de Valea Loarei. Aciditatea este ridicata, iar senzatiile de pe palat grozave. Postul este lung, dominat de lamaie si insotit de efectele aciditatii. O temperatura mai mare decat cele 10-11 grade folosite de mine ar putea fi sursa unei descrieri aromatice mai complexe, dar mie mi-a placut asa: simplu, curat, crud si elegant. 84-85 de puncte la pretul de aproximativ 35 de lei. A doua zi incep sa se simta notele de baric, apare si niste sulf in post-gust, deci nu va pisiciti si terminati sticla azi! 

Un comentariu: