Sauvignon Blanc Lawson's Dry Hills 2011, regiunea Marlborough, Noua Zeelanda. Miros exceptional de passion fruit si/sau pepene rosu, un pic spicy, agrise, atac citric, mineral, fresh, aroma se mentine brat la brat cu aciditatea foarte buna (7,4g/l!). In afara de satisfactia pe care o dau aceste nuante exotice (desi e cat se poate de tipic), vinul are si ceva textura, pentru ca este fermentat in baricuri intr-o mica proportie (7,5%), nu gasim ierburi si nuante amarui. After-taste destul de lung, spre Tamaioasa. M-as duce spre 90 - 92 de puncte, oricum sub 88 nu poate fi. Nu cred ca e cazul sa-l numim demisec, la doar 4,1 g de zahar/l, dar l-am putea numi cel mai bun SB pe care l-am incercat eu pana acum. Lasa impresia de struguri bine copti, si-mi aminteste de spusele unuia dintre oenologii nostri: "cand materia prima e de calitate constant superioara nu e greu de facut un vin mare". Nu e o alternativa pentru fanii inraiti Sancerre - chiar daca nu se incadreaza la categoria bomba de arome made in Chile - dar are mari sanse sa-i converteasca pe cei moderati. 52 de lei in Belgia.
Un exemplu foarte bun pentru masa de Paste de maine, pana la friptura.
Sarbatori Fericite!
Incearca si Villa Maria, si Black Sheep. Si hai sa fim seriosi: patria sauvignon blanc-ului nu este Noua Zeelanda.
RăspundețiȘtergereVilla Maria nu m-a convins in materie de PN, dar stim cat petrece o sticla la raft, pretul fiind prohibitiv, in ciuda asezarii la capat, in ochii tuturor.
RăspundețiȘtergereA doua patrie e ok? :)
Eu as zice a treia patrie, incearca si Africa de Sud. :)
RăspundețiȘtergereDaca in seara asta vezi vreo 15 insi imbracati in negru in fata blocului care fac niste miscari ciudate, agresive si urla razboinic intr-o limba necunoscuta, sa stii ca doar te cheama jos cu un SB african :))
RăspundețiȘtergere