2 decembrie 2013

Sauvignon Urlati 2012

    In tendinta de crestere a nivelului de cunostinte a celor care fac vinuri si etichete de retail, remarc marea transformare de la Domeniile Dealu Mare Urlati: la vinurile din 2012 a aparut in sfarsit anul. Deocamdata doar la SB, asteptam sa se conformeze si celelalte. 
    Am achizitionat aceasta sticla din magazinul producatorului, cel de pe drumul Buzau-Ploiesti, unde fermecatoarea Mia (sau cum o chema-o, asta-i nr de la Matiz) incepe sezonul rece langa un incalzitor pe gaz rudimentar, mercaptanii din combustibilul nears raspandindu-se in toata incaperea. Frumusetea de fata mi-a luat 20 de lei pe sticla, iar eu am sperat ca una din componentele 3 Pesti va fi la fel de atragatoare. La Premiile de Excelenta proba de tanc 2013 a cupajului n-a stat rau.
    Rock and roll: nas fara tipicitate, inca dominat de drojdii, gust over-drained (stors de i-au sarit capacele), post scufundat in sulf - imbuteliat 05.2013! Sunt si niste fructe pe-acolo, are aciditate MARE, e curat, dar nu ne place. DOC-CMD Dealu Mare, 13,5% alcool. 
    Eticheta secundara vine cu niste greseli gramaticale de prost gust: ".. in aceasta regiune se aflau pivnitele domnitorului muntean Constantin Brancoveanu, si a altor boieri...". Restul textului e la fel de prapadit.
    Sub 80 de puncte, dar tot mai trec pe la Mia la vara, chiar daca la fiecare vizita vrea cativa lei in plus pe acelasi Incantation 09. Problema e ca abia ma obisnuiesc psihologic cu noul pret, intru hotarat si.. poate data viitoare.

4 comentarii:

  1. Da, SB este cel mai bun alb din aceasta gama..La fel cum CS este in cele rosii...De Paganus si Incantation numai de bine...., iar trei Pesti a fost in primavara la o ofera buna pe la boutiqueduvin..Pacat ca au incheiat claborarea cu cei de la Urlati si nu gasesc aceaste vinuri decat foarte rar prin Carefour...Pot spune ca aveau un vin la BIB, singurul vin la BIB ce imi placea, pelinul alb, dar nu cred ca il mai fac ca s-a schimbat legea, accize etc. Altii spun ca au schimbat vinificatorul (nasol in cazul asta)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Cristi,
      Exista pelinul, dar se pare ca au niste probleme cu.. insolventa.
      La rosii cred ca FN Paganus 07 e cel mai cunoscut/titrat vin al lor.
      Vezi ca au magazin online: http://www.marvin-wineshop.ro/

      Ștergere
  2. Prin lege Pelinul nu mai poate fi vandut decat in ambalaje de sticla !
    Nu este un produs accizabil, inca.
    Cat despre insolventa, informatiile sunt false.

    RăspundețiȘtergere