24 mai 2012

Blind de rose-uri la Madame Pogany

    85 de persoane, 13 vinuri, 3 ore - astea ar fi cifrele care definesc ce s-a intamplat la Pogany marti seara. Nu stiu daca rose-urile au ajuns la apogeul cererii, insa la cate noi sunt anul acesta pe piata se pare ca vanzarile sunt pe o abrupta panta ascendenta. Iar vinurile sunt din ce in ce mai bune, dovada fiind si numarul mare de medalii obtinute la Mondial du Rose. Unele au fost atat de apreciate de participanti, incat acestia n-au mai avut rabdare pana la sfarsit si au comandat pe loc sticle intregi de Terra Romana, Stirbey sau Budureasca. Parerile au fost ca de obicei impartite, dar extremele din tabelul de mai jos au avut unanimitate la masa de 15-16 persoane la care am stat, si nu numai. Toate vinurile au fost 2011.

Ordinea de degustare:
1. Budureasca (Pinot Noir cu Feteasca Neagra)
2. Liliac (Merlot)
3. Karakter - Aurelia Visinescu (Merlot cu Pinot Gris!)
4. Terra Romana, SERVE (Feteasca Neagra si Pinot Noir)
5. Sole, Recas (Merlot)
6. Avincis (Cabernet si Merlot)
7. Chateau Domenii, Davino (Cabernet si Merlot)
8. Negrini (Merlot?)
9. Lacerta (Blaufrankisch, aka Burgund Mare)
10. Basilescu (Feteasca Neagra)
11. Stirbey (Cabernet)
12. Nachbil (Sangiovese, Merlot si Pinot Noir?)
13. Segarcea (Cabernet)

Notele mele:


    Cateva comentarii:
- se stie ca prima proba e de obicei "sacrificata", degustatorii calibrandu-si simturile, in conditii normale (fara fum de trabuc) i-am acordat 84.
- ma asteptam la mai mult de la Liliac, insa cred ca e aproape imposibil sa faci toate vinurile peste un nivel de calitate din prima.
- Domeniile Sahateni - vechea mea meteahna: am o nara mai stramba care se indoaie si mai tare la vinurile din zona asta..sorry.
- initial am vazut Lacerta "mai in fata", dar la redegustare mi-a placut mai mult Davino.
- cativa am crezut ca-i oxidat Nachbilul, pana s-a ridicat cineva si a urlat in gura mare ca a mai baut vreo 20 de sticle si tot e la fel.
- Segarcea a fost surpriza cea mai placuta, un mare salt pozitiv fata de anul trecut - am adus personal cateva sticle si le-am bagat in concurs. Aromele sunt fine, de intensitate scazuta, probabil un francez l-ar fi pus pe primul loc. After party a fost o sticla din acest vin, impartita cu prietenii si parca i-as mai fi dat 1-2 puncte in plus, dar n-am mai avut formularul. Intre cele 9 vinuri peste 80 pct sunt diferente mici, date mai mult de subiectivismul fiecaruia, deci si al meu.

43 de comentarii:

  1. Si acum plang (in sinea mea) ca am ratat asa ceva! Pot sa spun ca dintre vinurile pe care le-am incercat, le-as fi punctat cam la fel. Sunt putin surprins de performanta slaba a Avicis si Liliac, ma asteptam la mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  2. Lupata mare la rose-uri ! Pana la vinul 5, ne-am descurcat mult mai bine fara trabuce. In partea de sus, eu am vazut clasamentul asa : Lacerta 90, Ch.Domenii 89 si TerraRomana 88 puncte. Nu mi-au displacut Liliac, Segarcea si Negrini. Din pacate , Nachbil-ul nici cu mici nu mergea in seara aia :)
    Ne pregatim de feteasca ?

    Razvan S.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mircea Niculescu24 mai 2012 la 09:48

      Alba sau NEAGRA

      Ștergere
    2. Urmeaza Feteasca Alba, ne-ar placea sa fie in concurs si cea a lui Mark ;)

      Ștergere
  3. Mie personal Nachbil nu mi s-a parut deloc oxidat sau asa de rau ...
    Bine, SERVE, Davino sau Lacerta fac toate cam acelasi stil de rose care este peste Nachbil, ca filozofie...
    Eu am incercat Rose-ul de la Lacerta din tanc, cand era inca in fermentare si semana isbitor cu Tera Romana Rose...Eu un stil care dezavantajeaza alte rose-uri, Nachbil included, care pare mai greoi, plat in comparatie cu ele...
    Ciudat totusi, sa il mai incerc o data.
    In rest din ce am mai incercat de pe acolo, Sole si Stirbey sunt itnr-adevar ok, Avincis si Liliac mai au putin de lucrat si polisat la ele ( de inteels, crame tinere)...lucruile par normlae is fara surprize mari.
    P.S. Cat ar fi de bun Lacerta nu isi merita banii nici intr-o mie de ani, am vazut o sticla la OMV cu vreo 70-80 Ron...pe bune, pentur un Rose??? Davino Rose nu ati avut, ca si ala e scump dar parca merita mai mult decat Lacerta...
    La ora actuala pentru mine tot Terra Romana e cel mai bun RPC de pe piata...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Terra Romana e cel mai bun RPC de pe piata" - foarte adevarat !

      Razvan S.

      Ștergere
    2. Nu e interesant ca acum cativa ani era considerat un vin scump si acum e best buy? Asta spune multe de cum au evoluat preturile vis-a-vis de calitate la (noii) producatorii autohtoni...

      Ștergere
    3. SERVE 37, Lacerta 52 - in acelasi magazin online de vinuri. Se gasesc si mai jos un pic daca stii unde sa cauti. Cat despre RCP, tot mastodontii o sa ne salveze. Deja Jidvei vine in piata cu peste 100.000 de sticle din noile 4 albe, dupa care mai urmeaza inca 2 albe si un rose, Murf se pare ca in sfarsit a reusit ceva...o sa vina si surprizele foarte curand. Bineee..la ce comunism e acolo (am intrat azi 10 min la ei) o sa ma dureze niste ani, dar daca deschide Macici o portita tot e bine.

      Ștergere
  4. Nachbil rose nu mai incercati ca aruncati banii. Vinul este praf. am incercat de vreo 3 ori acest rose si de fiecare data s a prezentat la fel. MUCI.. imposibil de baut. Si, ca o parere personala.. si alte vinuri de la Nachbil se prezinta la fel. A fost o oferta pe un site specializat la vinurile lor si m am aruncat ca berbecu' sa cumpar.. acum le pastrez pentru cadouri la dusmani :).
    Cosmin U

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici chiar asa...eu am baut de exemplu rose-ul lor si "muci" nu mi s-a parut,..probabil ca au o problema cu stabilizarea, mostra ema fiind venita direct de la crama. Nu se ridica la nivelul celor amintite mai sus, dar nici atata de jos nu este. Este un pic mai plat, mai greoi si mai atenuat in arome si daca a fost incercat in ordinea de mai sus (adica ultimul) cum apare pe lista, tinand cont de ce era pe palatinul degustatorilor si de efectele bahice a 11 vinuri anterioare, imi imagineaz cum s-a ajuns la 60.
      Viurile de la Nachbil sunt intr-aedvar mai aparte...daca iti place stilul mainstream al producatorilor de la noi o sa dai cu ele de pamant; daca te-ai plistisit de baric, fruct si concentrari , s-ar putea sa le vezi altfel..este chestie de abordare si atitudine chaestie, care face tot farmecul vinului...:))

      Ștergere
    2. Dane, stii care e marea problema cu neamtul? Cand vezi cu ochii tai ca da vin la bidon de plastic incepi sa-ti pui intrebari. Cand vezi ca din aceeasi serie, acelasi an, gasesti 3 sticle diferite incepi sa te convingi ;)

      Ștergere
    3. Imi pare rau ca n-am fost la degustare, pare sa fi fost foarte interesant. Maybe next time. :)

      Cum e asta cu vinul la bidon de plastic?

      Ștergere
    4. Am fost in Sibiu la un Winebar care avea drept vinul casei ceva de la acest producator. L-am intrebat cum se face livrarea, stiind ca nu fac BiB. Raspunsul l-am dat mai sus.
      Mai pe larg in prima parte a post-ului asta: http://berbecutio.blogspot.com/2012/01/scapari-ale-fostului-imperiu.html

      Ștergere
    5. Eu tot ce am vrut sa zic este ca am nimerit un rose ok de la ei..:0 vad ca trebuie sa ma consider fericit..:))) O sa investighez problema cu Sibiu la urmatoarea descindere in localitate.
      Intre timp cand treci prin Pitesti te invit la un pahar de Davino Bag-in-box, alb sau rosu...daca tot vorbim de granzi (cu adevarat)care dau vinuri vrac...:) Deci nu ma mai mira nimic..:)

      Ștergere
    6. Eee..hai sa nu-l bagam pe Nachbil in aceeasi oala cu Davino. Cum e BiB-ul de la ei? Tot vreau sa-l incerc si eu o data, dar m-a dezamagit rau Faurarul rosu si am amanat ideea.

      Ștergere
    7. Corect, Davino este mult in fata la calitate, dar mai au si scapari cu vinurile ramase de la selectiile "mari" cum e BiB de fata pe care sincer cred ca nu trebuiau sa il scoata, mergea mai bine la distilat. Pe gamele scumpe insa , jos palaria...
      http://www.provin.ro/2012/05/02/sa-gatim-cu-davino/
      Amenda ca nu imi citesti postarile..:))
      De rosu nu am mai scris, ca e mai de rau..:)) dar cred ca o sa fac un update in interesul comunitatii gastronomice..:)

      Ștergere
    8. Cred ca e singura postare de-a ta care mi-a scapat, dar nu stiu cum. Ori perioada in jur de 1 mai, ori feed-urile s-au inecat, asa ca accept amenda. Dar poate si invitatia, e in program o seara prelungita la Pitesti peste cateva saptamani, daca se concretizeaza te anunt.

      Ștergere
    9. Si-ti intorc si amenda, ca nu ai dat "like" paginii Berbecutio de pe Facebook :P.

      Ștergere
    10. Pana nu imi fac timp sa imi fac si eu pagina pe FAcebook nu dau nici un "like" ..:)))
      Daca ajungi pe aici da-mi un semn!

      Ștergere
  5. @Dan. nu sunt iubitor de mainstream, dar sunt iubitor de igiena :). Daca au o problema cu stabilizarea tot problema lor este. Nu accept scuze de genul interventia asupra vinului este minima... etc, daca vinul respectiv nu rezista in sticla nici macar 5-6 luni. Vinul asta nici nu merita punctat, muci e putin spus.. din ce am vazut eu mai toti l au aruncat. Cat despre Nachbil eu raman la parerea mea, nu are rost sa o dezvoltam in public.. Reducerea de pret masiva si BRUSCA de acum vreo 2-3 luni insa cred ca are ceva adevar ascuns in spate. Eu as fi tare bucuros sa imi recuperez banii dati. As avea de cateva cutii bune de Terra Romana.. :)))
    Cosmin U

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect, fiecare cu parerile si ideile lui si oricum nu te acuz pentru Terra Romana..toti cred ca vrem cateva cutii..:)

      Ștergere
    2. :) daca tot se discuta de cutii de TerraRomana Rose si aveti de unde lua cu pret bun, contati si pe mine cu un box. Cui dau banii ?

      Razvan S.

      Ștergere
    3. La "Clubul cavalerilor", iti faci cont si comanzi mai ieftin..exact cate 6..uite ca fac si marketing si PR la SERVE..:))
      Asa cand iti plac vinurile..:)

      Ștergere
  6. EPIGONILOR...???...
    V-as intreba daca ati facut vin vreodata in viata voastr si daca sunteti convinsi ca stiti cu adevarat ,,Ce este vinul".Da, este interesant ,,Sa te exprimi!", ,,Sa ai un punct de vedere", daca se poate in limbaj ,,manelistic", esti si mai bine ,,vazut".Meseriasilor!!!Inainte sa vorbiti despre vin in general, linistiti-va, spalati-va pe gura, trageti aer in piept, aveti curajul sa va priviti in oglinda, spuneti textul in fata oglinzii, iar daca tot mai sunteti convinsi ca sunteti ,,fara de gresala", ,,aruncati piatra(vorba)", GRANZILOR.
    Caci nu am spus-o eu, dar din pacate va ramane un adevar etern(Criticilor mei/Eminescu):

    CRITICILOR MEI



    Multe flori sunt, dar putine
    Rod în lume o sa poarte,
    Toate bat la poarta vietii,
    Dar se scutur multe moarte.



    E usor a scrie versuri
    Când nimic nu ai a spune,
    Insirând cuvinte goale
    Ce din coada au sa sune.



    Dar când inima-ti framânta
    Doruri vii si patimi multe,
    S-a lor glasuri a ta minte
    Sta pe toate sa le-asculte,



    Ca si flori în poarta vietii
    Bat la portile gândirii,
    Toate cer intrare-n lume,
    Cer vestmintele vorbirii.






    Pentru-a tale proprii patimi,
    Pentru propria-ti viata,
    Unde ai judecatorii,
    Nenduratii ochi de gheata?



    Ah! atuncea ti se pare
    Ca pe cap îti cade cerul:
    Unde vei gasi cuvâtul
    Ce exprima adevarul?



    Critici voi, cu flori desarte,
    Care roade n-ati adus �
    E usor a scrie versuri
    Când nimic nu ai de spus.

    (1883, decembrie)

    Vedeti-va de paiele din ochiul vostru mai intai!

    Si totusi, va salut....

    RăspundețiȘtergere
  7. Ooops! Pe cine-om fi suparat asa tare? Cel mai slab au iesit Avincis, Liliac si A. Visinescu.
    Daca tot ne saluti, poate ne spui si cine esti. Dup-aia cat ai baut pana la ora asta, cine te-a invatat sa scrii, cate clase ai, etc. Ti-as fi sters textul agramat, dar te las sa te faci singur(a) de ras. Prin zona asta exista macar bunul simt de a reciti inainte de a publica ceva..din respect pentru ceilalti.

    RăspundețiȘtergere
  8. Pentru specialistul degustator de secretii nazale, si care cunoaste gustul, aroma si textura lor corecta, ii recomand sa continue cu ce a inceput.Sunt convins ca i s-au atrofiat toate simturile necesare unui degustartor de vinuri, iar cel mai important,chiar si bunul simt.Este inutil si chiar scarbos sa isi mai posteze ,,impresiile de manelist".Apropo amice.Data viitoare poate incerci sa degusti vinul dupa ce in prealabil iti sufli nasul, te speli pe dinti,iar cel mai important, ca sa mai si simti ceva normal, vinul se degusta cand esti inca treaz si se bea din pahar curat, nu din batista murdara.
    Ai cam dat-o cu ,,secretiile nazale" in fasole.Si in vin.Condescendenta eterna.
    Semnat
    ,,Un amator" cu bun simt...

    RăspundețiȘtergere
  9. Nara mea stramba din post...muci..e clar. Sa fie oare Aurelia in persoana, sau doar unul dintre sclavi?
    :))

    RăspundețiȘtergere
  10. A fost o degustare cu oameni coerenti? Am inteles ca a fost o degustare in care unii se ridicau si ,,urlau in gura mare".Au participat si cunoscatori, sau numai ,,disperati" si ,,complexati".La ultima proba cred ca erati destul de extenuati, tinand cont ca era si destul de tarzior pentru ca sa mai poti avea pretentia unor simturi nealterate.
    Ardeleanul are o vorba:
    Daca nu poti duce, nu mai bea./Daca nu mai poti, baga-ti om./Daca nu mai poti, lasa jos.
    Dupa ,,20 de sticle"(pana s-a ridicat cineva si a urlat in gura mare ca a mai baut vreo 20 de sticle si tot e la fel.)sunt sigur ca ,,era distrus"(Stimabilul, nu vinul).Sa se apuce de baut apa, dar ,,s-o lase mai moale".Se poate chiar sa mori din supraconsum apa, cat ar fi ea de neutra si pura(H2O).

    Mi-e mai mult mila decat sila de educatia si cultura voastra.
    Mi-e groaza de ce va sa urmeze:Tineret Mandria Tarii!!!Urat mai faceti cand beti.

    Un Ardelean Hatru

    RăspundețiȘtergere
  11. Ooo..domnu' Nachbil! Bine ati venit si bine v-ati facut de rahat! Tot cu bidoane de plastic carati vracul?

    RăspundețiȘtergere
  12. Inca va mai salut,

    dar numai din respect pentru cei ce m-au invatat ce este Salutul si Omenia.Unii dintre ,,blogarii" vinului, au evoluat ,,enorm" in acest domeniu.Pentru ei vinul nu mai este o dilema.A devenit o trilema(Cum se bea?/Cat se bea?/De ce vorbeste el in locul nostru?).Am sa ii lamuresc stiintific, in alta seara.Acum sincer mi-e mult prea sila, si nici ei nu ar fi pregatiti psihic, dupa o saptamana extenuanta pentru multi dintre ei.
    Despre ,,Dup-aia cat ai baut pana la ora asta, cine te-a invatat sa scrii, cate clase ai, etc. Ti-as fi sters textul agramat, dar te las sa te faci singur(a) de ras. Prin zona asta exista macar bunul simt de a reciti inainte de a publica ceva..din respect pentru ceilalti."

    Primo: Pana la ora sata, am baut cat sa-mi pice bine si sa pot sti ce este bunul simt.Am baut pe banii mei munciti in ,,vinuri"(de 15 ani, pentru curiosi).Sunt chiar unul din ,,Avocatii Vinului"Somelier, daca nu va este straina definitia.

    Secundo:M-a invatat sa scriu, o invatatoare care a fost, este si va fi OM.
    (A fi blogger, e o-ntamplare/A fi om , e lucru mare)
    Apropos amice.Scriu si poezie si muzica.Culmea!Oamenii treji si cu educatie corecta, le si apreciaza.

    Cate clase am?Pot sa te asigur ca am mai multa vacanta decat scoala ai D-ta.Poate imi arati si mie ,,agramatismul"(vostr), dar mai inainte poate te asiguri in DEX.Cred ca este vorba maidegraba de un cuvant incomplet decat de o eroare de ,,limba"(gramaticala).

    De respectat, respect tot ce merita a fi respectat, nu si mojicia.

    In continuare, tot respectul meu, pentru cei care scriu si vorbesc in cunostinta de cauza si cu bun simt.Sper ca noaptea le va fi ,,Un sfetnic bun".
    Noapte buna

    RăspundețiȘtergere
  13. Dragul meu ospatar, iti pot marca zece greseli doar in acest ultim text. Dar sunt sigur ca cei care au fost cu adevarat la scoala le vad singuri, tu n-ai nici o sansa sa te mai destepti.

    RăspundețiȘtergere
  14. Dar mai bine poveste-ne asa..simplu, cu cuvintele tale, cum ai ajuns sclav la Nachbil si ce te-a deranjat atat de tare. O sticla de vin oxidat..ce atata furie?

    RăspundețiȘtergere
  15. Di pacate, Om te nasti.Nu ai cu sa inveti sa fi.Respectul se mai si invata!Totul e sa vrei si sa poti.
    Apropos de ,,vrac".Totul este sa ai un raport corect calitate/pret.Si sa vorbesti cuviincios, chiar daca nu in cei mai favorabili termeni.
    Eu inca mai sper ca lucrurile se mai pot indrepta printr-o educatie corecta, obiectiva si la timp.

    Intre noi fie vorba, la o degustare de Rose, incerca sa ai aceiasi ani la toti, aduse direct din crama producatorilor(valabil pentru orice vin),Conditiile de depozitare nusunt totdeauna cele corecte in multe locuri.Omul cat traieste invata.....

    RăspundețiȘtergere
  16. Esti vorbitor nativ de limba romana?Altfel risc sa cred ca esti ori impertinent, ori reactionar.Da fuguta la DEX si vezi definitia notiunii de ,,sclav".La Nachbil sunt doar angajat. Din pasiune, convingere si datorita originilor mele.Unul din parintii mei este nascut in Beltiug.La aceasta vreme Rose 2010, este deja trecut, iar orice om normal si-ar putea da seama de asta.Asta este soarta vinurilor Rose, vinificate clasic.Dupa primele 6-12 luni, incep sa ,,cada". Dar unii inca se mai mira ca magarii au 4 picioare si fug cu toate 4.Asa a lasat Dumnezeu lucrurile.
    Eu mai sper sa iti revi totusi si sa intelegi ca ceea ce am amendat a fost exprimarea ,,cu muci" vs. vin si nu neaparat legata de un rose anume.As dori sa se vorbeasca frumos, chiar si ,,despre morti".Apropos.

    Nu va mai deranjez cu Rose 2010.S-a terminat chiar si asa ,,...." cum cred unii ca ar fi fost.2011 nu exista.Asa ca vindeti linistiti un an.Dar corect va rog si fara ,,mizerii".

    Un vin corect va doresc

    RăspundețiȘtergere
  17. Pai asta spuneam si eu mai sus: daca te tineai de carte ajungeai si tu om, nu ramaneai ospatar. Pune naiba macar spatiu dupa punct, ca parca e o singura propozitie de o pagina.
    Intre voi fie vorba: voiai sa vin pana la Satu Mare sa iau o sticla de vin pentru o degustare? Ma intereseaza prea putin cum isi gestioneaza fiecare lantul de distributie. Dupa ce ca ai 3 randuri de vie nici nu te intereseaza cum si unde se tine/vinde vinul, mai vrei si milioane pe-o sticla. Dar daca macar ai citi ce-am scris pe-aici vreun an si ceva ai avea multe de invatat.

    RăspundețiȘtergere
  18. Stimate Anonim,
    Aici manelistul. Nu stiu daca ai vazut dar noi astia manelistii pe aici ne semnam. Eu sunt Cosmin Udrea, si as fi incantat sa stiu cum imi pot recupera banii (aprox 500 ron) aruncati pe vinurile Nachbil. Ma rog, o parte.. pe sticlele inca neincepute. Pe ce am aruncat la toaleta nu pot cere banii inapoi. Ma poti contacta pe cosmin_udrea@hotmail.com. Vinurile au fost cumparate de pe un magazin online specializat, si am vaga impresie ca au venit direct de la crama, oricum in cutii Nachbil unele sigilate. Ori voi, ori ei (magazinul) trebuie sa imi dati banii inapoi, atfel OPC-ul va mananca... ca deja m-ati enervat. Adica ma faci manelist pe banii mei bai nesimtitule??
    Si inca ceva.. sunt absolut sigur ca pot gasi maine, pe rafturile hypermarketurilor chiar, minim 10 roseuri mai vechi de un an baubile. Ceea ce am incercat de la voi nu este baubil! Capisci? Nu e vina mea ca inca este in magazine, ba chiar la preturi nesimtite. Ati retras cumva 2010 de la vanzare? Nu!! este tot acolo asteptand alti fraieri. Astept un reply pe mail.. nu vad sensul unei discutii interminabile aici.
    Cosmin U

    RăspundețiȘtergere
  19. Nu mai intind discutia, ca deja este trasa rau de par.Cu limbajul acesta suburban, chiar de sant(santz-sa intzelegetzi si voi, cei cu deficiente la ortografie, ortoepie si punctuatie), nu am cum sa comunic pe un blog public.Dar daca vreti sa sa va dati in spectacol in continuare(ca vad ca de ,,nervosi", nevoie mare), n-aveti decat, eu m-am lamurit.
    Inafara de a jigni notiunea de om, de vin, de mancare, de orice, nu stiti nimic(nu prea va duce capul).Sortul acela nu este de ospatar nenorocitilor.Eram sigur ca nu faceti diferenta intre Bacanie si Primarie.Totuna i-e la Nikita.Si malaiu-i ca si pita.
    Riscati sa transformati Blogul ,,De Prin Casa"(apropos de ortoepie), in ,,De prin santuri" sau ,,De prin pubela".
    Eu am invatat sa scriu.Ar fi cazul sa invatati si voi sa cititi.
    Dar asta numai dupa ce veti avea o exprimare cu care macar sa treceti ,,santul".Cu pauza de dupa punct, iti sugerez sa o lasi mai moale.Stimabile.

    Totusi, Va mai salut!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. Vezi ca ai uitat sa te semnezi, domnule Razvan Demian, director de vanzari la Nachbil!

    RăspundețiȘtergere
  21. "Inafara" de faptul ca habar nu ai sa scrii mai esti si fudul si dai lectii de ortografie si redactare la manelisti. ".Cu pauza de dupa punct, iti sugerez sa o lasi mai moale.Stimabile." Deci, doamnelor si domnilor, tocmai am aflat ca dupa punct (sau orice alt semn de punctuatie de la sfarsitul unei fraze) nu se pune spatiu (pauza/space). Auch! Se vede cat de mult ai citit la viata ta. Sa-mi arati si mie o carte scrisa in felul asta si ce ai inteles din ea. "Succesuri" nebanuite stimabile.
    C

    RăspundețiȘtergere
  22. Hai sa-ti demonstrez cat esti de incult, asa..de mila:

    - dupa fiecare propozitie care se termina, normal, cu un semn de punctuatie se pune spatiu. De asemenea se pune spatiu inainte si dupa paranteza, ghilimele si orice alt semn de punctuatie. Poti sa te iei de mana cu cel care te-a indrumat, sa o luati de la inceput de la clasa a treia; esti analfabet baiete, si din pacate si capos, ca mai toti cocalarii care se dau anonimi pe net; sa vii sa-ti tin un curs de gramatica dupa ce-l terminam pe cel despre vinuri si pastrarea lor;
    - daca tu te speli pe dinti inainte de o degustare, esti la fel de praf;
    - daca rose-ul respectiv e cazut, de ce nu-l retrageti de pe piata? Va place sa va faceti de rahat in continuare? Pentru ca asta o sa se intample. Ce faci cand iti trimite o carciuma vreo trei baxuri refuzate de client la masa?
    - cand 5 oameni prezenti la degustarea de mai sus spun ca atata a facut vinul ala, de ce nu te duci sa te culci? Ai venit aici sa arunci cu pietre fara niciun motiv, constient ca acel vin e praf. Care e scopul de fapt?
    - in marea ta cultura a vinului, asa ai invatat, ca se tine in bidoane de plastic? Acest aspect va face sa fiti cei mai penibili din Romania!
    - "sper sa iti revi"?!?! Data viitoare sa pui 3 de i, daca nu esti sigur;
    - cand scrii cu litere mari ce vrei sa demonstrezi? Ti-e frica de faptul ca altfel nu reusesti sa te faci inteles, decat strigand? Te frustreaza vocabularul tau limitat?
    - nu mai intra beat pe aici, deja te-ai facut de cacao mai mult decat constientizezi acum; macar iti dai seama cat rau ti-ai facut retardatule, tie si firmei la care lucrezi? Nu ca as avea mari pretentii de la nivelul tau de inteligenta, ca de educatie nu mai vorbesc. Daca erai destept intrai si cereai scuze tuturor fata de calitatea vinului respectiv, explicand de ce e asa, asta dupa ce te prezentai. Ai fi avut de castigat.
    - "dai lectii la manelisti"? "Manelistilor" nu iti suna mai bine romaneste? Agramatule, ai invatat pe dinafara toate textele lui Salam?
    Esti ieftin, analfabet, las, caracter 0.

    RăspundețiȘtergere
  23. Imi pare rau ca m-am lasat antrenat in ,,discutiile savante" savante de pe acest blog.
    Aratati-mi si mie o eticheta de Nachbil Vrac. Nu am vazut. Afirmatii fara fond.M-am obisnuit deja.
    Stimabile, daca eu afirm ca te-am dat rau de pamant, dar nu o prea pot demonstra, ti se pare OK? Vis a vis de vinul la PET, ti-as sugera respectuos sa mai aprofundezi.
    Faptul ca vinul este cam ,,obosit" pentru un rose pe gustul vostru, da, sunt de acord.A imbatranit nepermis de repede, dar pana la ,,...", este cale lunga.
    Sunt altii si mai ,,necajiti".
    Ma spal pe dinti deobicei dimineata, sa indepartez secretiile din timpul noptii si seara inainte de culcare. Daca te exprimi atat de plastic ,,prafule", sa sti ca nu ma ,,umecteaza deloc".
    Nu mai am ce sa retrag de pe piata, ca s-a vandut tot. Ultimele 50 de bax-uri, cu banii in avans.,,De rahat" , vad ca te straduiesti cu tot dinadindul.Nu se face!Dupa ce l-au baut ,,la crasma", m-au sunat sa la trimit acsa trei baxuri. Da, am patit-o si mi-o asum.
    Pe blogul tau, nu am vazut 5 pareri la fel referitor la Rose-ul de Nachbil.
    Asta ,,cu piatra"(cam copiezi amice. Scopul de fapt era sa il atentionez pe Cosmin U, ca in scris, nicodata nu te exprimi asa despre nici un fel de vin sau mancare(orice este comestibil). Nu se face.
    Nu strig Domnule Berbecutio. Daca te-am speriat imi cer scuze.Desi badaran cum ma consideri, ar trebui sa n-o fac. Nu sunt chiar atat de fricos.Daca doresti, astept provocarile tale, in orice domeniu. Despre vocabular limitat, este adevarat. Vocabularul meu suburban, de santz, este mult mai limitat decat al tau.
    N-am intrat niciodata beat pe nici un blog, dar bine a zis cine a zis :
    Daca te bagi in Rahat, te mananca Porcii. Asa-mi trebuie!Cine-o face ca mine, ca mine sa pateasca!
    Acel vin, nu trebuie nici scuzat, nici explicat. Am precizat ca este un 2010, este fara nici un fel de corectii, natural(iar dupa o varsta, fara silicoane, nu mai prestezi la fel ca tinerelele, daca intelegi). Totul este logic, daca stim cu totii ce bem. Daca nu, intrebam. Aveati si cum si pe cine.Gresala va apartine. De ce l-ati ales intre cele 13? Retardat-vocabular limitat? Mi-ar fi rusine obrazului. Sa sti ca daca m-as lasa dus de val, as putea vorbi si mai urat decat la usa cortului.
    ,,Esti ieftin, analfabet, las, caracter 0".Te lasi cam usor dus de val. Crezi ca aceste exprimari iti fac cumva cinste. Unui Blogger de succes-uri?
    Domnule Berbecutio, sper sa va fi raspuns la toate dilemele D-voastra, si fara a va simti din nou jignit.
    Nu sunt las, si jur, este ultima data cand mai intru pe aici.
    Sper sa ne vedem sub auspicii mai bune. De dupa gard este usor sa latri.Mai greu este cand brusc, ti se termina gardul si vezi ca ai latrat degeaba, sau la cine nu trebuia.Eu am gresit.Am intrat neinvitat.Asa imi trebuie. Nu va mai deranjez.
    Un ultim salut.

    RăspundețiȘtergere
  24. Scuze iubitorilor de Roze,
    Scuze pentru Rose 2010, Berbecutio!
    Imi cer scuze pentru acest ,,Serial" nereusit din toate punctele de vedere. Imi asum totul. Mai putin ,,replicile" interlocutorului meu.
    Am aflat de unde provenea ,,Personajul principal". Rose 2010 Nachbil.
    Din depozitul unui distribuitor din Bucuresti, unde vinul(5 baxuri) a stat 3 luni, in conditii nu tocmai fericite, banuiesc.Distribuitorul se numeste DPVIAPI, care tocmai a dat faliment acum 1 luna.A fost achizitionat de acolo de catre un client al meu(magazin online), in data de 21 Mai si trimis la degustare in mare viteza.A achizitionat fix 2 sticle, cu factura.Nu am stiut ce vrea sa faca cu el, ca nu l-am chestionat. Gresala mea. Exact acelasi client care a mai trimis la Madame Pogany si un Chardonnay Barique. Imi cer scuze tuturor si-mi asum cele intamplate. Este din cauza faptului ca nu imi chestionez distribuitorii. Este doar vina mea. Nu am mai patit asa ceva si spaer sa nu mi se mai intample.

    Scuze inca o data.

    Razvan Demian

    0735/450639

    RăspundețiȘtergere
  25. Maine dupa ora 10, te rog...

    Razvan Demian

    RăspundețiȘtergere