23 mai 2011

Corelli Wine Bar

Mi-am propus sa merg pe jos cel putin 20 km/saptamana; si asta in afara pasilor facuti de la masina acasa sau de acasa la metrou/statia de autobuz sau alte deplasari neimportante ca distanta. Chiar mi-am cumparat un pedometru, Diadora, de la Cora la 27 de lei - e varza, feriti-va de el, inregistreaza doar din cand in cand in pozitia "la curea", cum e conceput, iar cand l-am proptit la ciorap se apropie de adevar, dar oricum "pierde ulei". De ce? Datorita faptului ca am un concurs de slabit cu o colega, premiul fiind mult dorita si premiata sticla de Solo Quinta 2010. Arbitrajul e la procent, iar ea are undeva spre jumatate din greutatea mea, asa ca..daca eu dau jos 20 kg si ea 11...ea castiga:((. Uufff, Doamne ajuta sa dau eu jos 20 de kile! Hai ca zic tot, daca am pus numele blogului "de prin casa": la cantarul oficial eu masuram un quintal si 13 kile peste, iar ea vreo 65kg. Evaluarea ar trebui sa aiba loc in jur de 1 iunie, dar cu acordul partilor se poate prelungi. In functie de dorinta dumneaei de a prelungi sau nu aceasta perioada ma voi adapta. Din partea mea, premiul este pe stoc (ha ha..nu dezvalui cat am progresat in acest timp, ca poate citeste si dusmanul!!), investitia a fost facuta. Asa ca azi am avut un traseu Izvor - Cismigiu - Dacia - Romana - Universitate - carciumile din Centru Vechi. Unde m-am oprit dupa 6 km? Normal ca la un  WINE BAR in care nu fusesem pana acum. Nu va obositi sa dati click pe link, site-ul inca e "under contruction". Deci wine bar care chiar afisa participarea la actiunea "Primavara in Roze". Niciun scaun liber pe toata strada, ce sa mai am pretentia de mese..dar Corelli are si mese indoor, geamurile spre exterior fiind pliate/inexistente. M-am asezat frumos la prima masa din interior, cu larga vedere spre traficul intens de afara, dar am descoperit cu stupoare ca de fapt ei nu fac parte oficial din actiunea roza, pentru ca "noi suntem wine bar - e facuta pentru cei care nu-s". Azi am descoperit din intamplare pe FBK o poza cu d-soara care ne-a servit in care purta papion roz la gat, nu mai inteleg nimic. La intrare, pe un panou promotional pe care este scris cu creta oferta zilei zicea asa: "Primavara in Roze / oferta vin Roze: 1+1, la sticla". Departe de mine gandul sa ma umplu cu alcool dupa un asemenea efort fizic, insa parca as fi gustat ceva ..bausem si un kil de apa plata intre timp. Intreb despre oferta prezentata afara...ma ofilesc iar..."stiti, a fost pentru X vin portughez roze (nota autorului: "pe care nu-l vindeam niciodata"), dar s-a terminat aseara (oare a existat vreodata?), "dar va putem oferi un vin alb!". Hmm..bagasem deja un ochi in meniu..zarisem DaVino p-acolo, Basilescu, dar nu studiasem pe-ndelete. Intreb daca pot comanda o sticla din oricare sortiment alb si sa mai ajung cu inca una acasa. Neah...nici o sansa...oferta valabila doar pentru aceeasi casa de vinuri din Portuhal!
    Ok, revin la studierea menu-ului, mai restrans decat cel de ieri de la Bruno, ma hotarasc spre un Roze Rotenberg Ceptura, care facea 13 lei paharul de 150 ml (la Van Gogh era o reclama tot cu creta scrisa pe tabla - wine flights cu un riesling si-un SB straineze la 22 de lei, dar la 75 ml portia), mi se aduce sticla intacta (brr..m-am infricosat ca ar fi posibil s-o platesc pe toata), se desface in fata mea, urmeaza ritualul de mirosire a dopului, destul de slab interpretat de mademoiselle, se toarna stropuletzul de control, se ia acceptul din partea mea, se toarna paharul. Rautacios - a se citi perfectionist - din fire, mai bomban ceva: cum faceti de stiti exact cat sa puneti in pahar 150 ml? Mai departe, numai de bine despre acest prim pahar, notatiile cunoscatorilor m-au indus un pic in eroare, eu gasind intai nasul foarte fin de banana, apoi l-am substituit cu cel de caramel. Oricum, un vin (desi descoperit din intamplare cum aud pe ici pe colo), din categoria "l-as mai lua si altadata". Ne-am mai zgait la trecatorii care se derulau la o frecventa peste puterea noastra de monitorizare si s-a terminat primul pahar; ce sa fac? Frustrat de lipsa de locuri la mesele celor care promovau Primavara in Roze (pentru ca am descoperit Sole-ul din merlot saptamana trecuta si deja mi-era dor de el si mi-as fi dorit si un Caloian Roze), am intors foaia menu-ului si m-a vrajit ideea de a mai incerca inca o mostra roz pe care nu o gustasem inainte. Despre Stirbey Roze 2009 e vorba; studiind inainte vinul.ro am observat ca e cotat sub cel din 2007, dar n-aveam incotro, din cele patru oferite, pe celelate doua le stiam - si nu ma impresionasera. Si asta mi-a placut, desi n-am reusit sa identific in parte fiecare gust/miros amestecul e bunicel. Oricum total diferite cele doua. Parca spre 80 pct per bucata.
Nota de plata se aduce in Ghidul Vinul.ro, servire destul de rapida, facilitata si de numarul mic de mese: vreo 10 afara si aproape inca atatea inauntru - astea din urma de obicei goale. Si au si 2 feluri de bere. La pretul de bar se ofera discount 25% (unii carcotasi ar completa: si tot castigati 100%) daca vreti vinul la pachet, preturile la pahar sunt exact cele la sticla intrega :5, asa ca nu am vazut pe nimeni cu sticle pe masa. Doar cativa clienti care completau cu apa ce mai ramanea gol din pahar si multa lume care intreba daca au si de mancare - nu, doar cateva platouri reci. Cateva preturi pentru vinul la pahar de 150 ml: SB Terra Romana, Cramposia si Roze de Stirbey, Rose de Ceptura - 13 lei, Fume Blanc, Caloian SB, Negrini SB - 12 lei, Tamaioasa Origini 16 lei, La Cetate Chardonnay 22 lei. Mai bine de jumatate din vinuri nu au trecut anul in meniu. Ca idee, albe romanesti sunt vreo 25 de titluri.
Concluzii: laudabila initiativa, am sa mai merg aici. Nota 4,2 din 5, mai ales pentru minciunica cu participarea la Primavara in Roze si oferta 1+1 care de fapt nu exista.

3 comentarii:

  1. salut!
    trec prin fata acestui wine bar zilnic, nu am intrat, dar tot citesc tablita aia. vinul portughez de care zicea fata, era un vinhe verde, 7 lei paharul. ei ziceau ca e oferta saptamanii dar l -am vazut vreo 2 luni afisat
    ionut

    RăspundețiȘtergere
  2. pe cine crezi ca intereseaza ce scrii tu aici?

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca ai citit tu, eu sunt impacat. Cand imi trece mai citesc eu o data, sa fim 2 :D
    Merci de vizita si te mai astept.

    RăspundețiȘtergere