Muscatul e pe un trend negativ in Romania pentru ca nu s-a facut niciodata cu bagare de seama, cantitate mica la hectar, timing in culegere si vinificare, sol si alte multe amanunte care impreuna pot contribui la un vin bun, in acceptiunea moderna. Stim ca in general nu dezvolta o aciditate suficienta, insa nu cred ca asta mai e o mare problema a oenologilor din ziua de azi. Chestia asta de supermarket, la 20 de lei e un exemplu ca se poate simplu si cu efect.
Aromele sunt clasice, insa interfereaza cateva nuante care cresc senzatia placuta, chiar daca pot parea discrepante, etalate individual: ardei iute, flori de mar, gutuie. Dopul e de pluta, asa ca gustativ nu a pierdut din valoare, cum se intampla la penibilele plasticate, sta bine la aciditate vs arome, puncteaza superior la partea de savoare, la lungimea post gustului, subtilitatea aromatica. Nivelul alcoolic de doar 12% e tot o latura pozitiva, din fotoliul de unde privesc eu industria. Imi propun sa vad drumul vinului in Alsacia in viitorul nu prea indepartat. 85p
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu