Exista un nebun care ii acorda 89 de puncte pe CT, insa n-am fost entuziasmat cand l-am luat, judecand ca la 33 de lei (in Bulgaria) am baut suficiente petarde "de soi", nu mai conteaza una in plus. Aici ne-au adus promotorii vinului romanesc, organizati in junte, militii, triburi, confrerii, haite, hoarde sau batmani, sa credem ca numai la 100+ lei vinul e foarte bun. Cand simti un ac in creier tipa! Fugi! Fa un pas inapoi! Filtreaza basmele! Vinul e un produs universal, nu e din Belgravistan! Pana si Facebook s-a gandit la tine si, ca sa nu vada mentorul ca te-ai cam prins cum stau lucrurile (icnesti ingretosat la unele postari), exista butonul magic: unfollow.
Hai sa vedem ce zice Grand Reserve 2012: dop de silicon (Nomacorc, whatever), 12,5% alcool, miroase foarte bine (exact cum spune eticheta), a fructe exotice coapte, pe un fond mineral (flinty - ce bine suna). Se remarca o aroma din familia mineolelor, pomelo, trandafir. Pe limba apare clasicul sharpness, unghiurile drepte, taioase, fara a avea o aciditate invaziva, agasanta. Vorbeam candva de niste vinuri din Dragasani care parca au lamaie stoarsa in ele. Ei bine, acest Sancerre este in celalalt capat al povestii despre aciditate, se integreaza perfect. Lungimea postgustului este impresionanta, chiar daca nu e niciun moment la o intensitate peste moderat. Daca un Sancerre de supermarket de la un negociant este depasit in Romania doar de Davino Edition Limitee 2009, Liliac 2012 si Segarcea Prestige 2011, ne-am dat dracului. Cand imi amintesc ca Sauvignonul e cel mai baut brand (nu neaparat soi) din Romania, dupa Feteasca Neagra, ma apuca pandaliile. De baut la 10-12 grade - din nou corecta recomandarea de pe eticheta. 86-87pct.
minunat articol,lipeste conectarea prin facebook
RăspundețiȘtergereMerci.
ȘtergereDin pacate acest sablon blogger nu permite conectarea cu Facebook. Am sa-l schimb in curand.