![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjX9TAN9X5WdfjjV5hMI6t3bZR6rMhFFK82ERxkU3jlKC2oV4ynR4M1ndTZt8iRF8jfzp3kV-XZz723uTcpmiVtgmSE5jvmzf91xUWsMG8VNV3HEpRQJQ6qbsEwhQesvpngA_QDNi4UYQwg/s1600/Crama+Basilescu+Sauvignon+2013.jpg)
Acesta ar trebui sa fie primul vin facut integral de Otilia Chirita la Basilescu, in gama superioara - Ingeri din micul Paris. Pana acum am vazut trei exemplare de retail la targurile de profil, care n-au convins si o Busuioaca 2012 interesanta, cu acumulari de zahar superioare celei din 2011. SB-ul 2013 este un DOC-CMD Dealu Mare cu 13,3% alcool, pret neschimbat. Nasul are cu adevarat intensitate (sau noile mele pahare
Grand Cepages de la Chef&Somelier sa amplifice aromele atat de bine?), se simt toate segmentele distinctive ale tipicitatii, de la partea verde-ierboasa-amaruie si de stone-fruits trece spre pi de chat, ajungand chiar la limes si alte citrice, ramanand totusi in sfera de SB-uri romanesti, aspre, intense, fara finetea Sancerre-urilor, fara bogatia si exotismul neo-zeelandezelor. Asteptarile inainte de a gusta sunt limitate: aciditate mare si ceva amarui, insa n-a fost asa, pentru ca vinul, fara a fi lipsit de vigoare, are o rotunjime interesanta. De baut la peste 10 grade, mai rece e aspru, nu arata tot. 84p
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu