Nu pot sa ma abtin sa nu incep din nou cu o critica: cand te-ai hotarat sa te promovezi online, fa-ti domne un site decent si nu-l lasa neactualizat cu lunile! Brrr!
Rose-uri din Syrah am vazut in Romania cel putin doi an consecutiv la Halewoood, din viile de la Murfatlar (crescator calitativ), Baldik si Domaine de la Cantarelle. Uite insa ca Shirazul Budureasca a ajuns la maturitate pe suprafete intinse, e sus calitativ in versiune rosie 2012 si mai ales 2011, dar a ramas si de-un rose, in premiera, dupa multe luni in chinurile facerii. Are o valoroasa medalie luata recent, dar cine mai stie unde si de care culoare? La recentul concurs de rose-uri l-am punctat cel mai bine dintre toate 12 in primul tur, insa l-am si trantit in al doilea (nu numai eu!), fiind vorba probabil de variatiuni ale sticlelor, din pricina pastrarii sau altceva. Exact ce va spuneam in textul despre Centura Roz despre riscurile plimbarilor prin hale si magazine. Avand in vedere ca nu a ajuns in ultimul tur, au ramas cateva sticle, dintre care am luat una acasa, sa o descos. Aromatic sta foarte bine calitativ, avand atat complexitate (dinspre grau incoltit catre citrice si merisor, pana la fragute), cat si straturi multiple, la o intensitate civilizata. Ar fi trebuit sa incep cu aspectul, somon-trandafiriu, dar trec direct la gust: fata de alte rose-uri, sau chiar albe 2013, Budureasca Premium Rose (nu-i mai zice Horeca - alta gogomanie de marketing) nu are o aciditate superioara, lasand loc unui corp mediu, bine cioplit, nici Bruce Lee, nici Arnold, ci intre ei, cu aceleasi calitati fizice. Momentul de glorie se afla fara dubii in finalul exploziv, in care aromele ating adancimi inegalabile, de dulceturi de fructe zemoase de padure, mai ales rosii. Lungimea post-gustului e si dansa de notat. 86 de puncte. Cu respect pentru momentul de punere pe piata, cand a fost gata de consum, lucru din ce in ce mai rar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu