26 septembrie 2012

La Cetate Pinot Noir 2009 Crama Oprisor

    In sfarsit am dat de un vin al acestui producator care nu numai ca mi-a placut, dar se si incadreaza in piata printr-un raport pret/calitate foarte bun. Cum spuneam si cu alta ocazie, n-am nimic cu nimeni atata timp cat e corect fata de consumator, arata respect si inclinatie catre acesta, reducand povestile inventate si promovarea agresiva, se impune prin calitate si un pret decent. Tocmai de aceea dedic acest post aniversar, cu numarul 199 pe acest blog, Cramelor Oprisor.
    In comparatie cu un alt vin romanesc din acelasi soi incercat in paralel, acest Oprisor miroase foarte bine, aducand oarecum aminte de Burgundia: pe langa vanilia venita probabil dintr-un baric mai putin afumat (cafeaua nu este prezenta) apar note de cirese si alte fructe rosii, inconjurate de borduri caramizii, cu reflexii de un rubiniu superb. Gust light, tipic si prea lemnos, post mediu, foarte bun. Daca s-ar estompa baricul in 2-3 ani, as merge fara rusine spre 90 de puncte, insa acum raman la 86+. Am platit in vara 20 de lei, zilele astea cred se poate gasi la 30 prin Carrefour, Metro si Cora, pretul obisnuit, la care sper sa nu se mai revina, fiind 40-42 de lei.
    Felicitari si ochii la vin, nu la balciuri, etichete si povesti, pentru ca lumea a inceput sa stie ce bea, nu mai tine abureala de acum cativa ani.
    P.S. A nu se extrapola parerea buna asupra intregii game La Cetate.

Un comentariu: