Cabernetul e Cabernet fratilor. Bausem ultimii stropi dintr-un Carmenere inainte si neindestulat fiind, am dat cep olteanului. Pot spune ca mirosul, imediat dupa desfacere este nu numai imbietor, ci chiar maiestuos. Nesfarsite coacaze neintinate de lemnul abia banuit, insotite de niste prune coapte, pamant si cateva condimente imbibate de restul fructelor negre, dupa care gustul se aliniaza fidel aromatic, taninos si iute cum ii sade bine unui paysan de-al locului, nu prea solid la cingatoare, dar cu un final gustos, chiar gemos in paharul care se zvanta partial, scuturandu-se de boabe de cafea. E un iures astringent de care te poti pune la azavada doar pitulandu-l de caldura si lumina inca vreo 2-3 ani. DOC-CMD Samburesti, 14% alc. La ultima vizita la crama, un agent infiltrat de multi ani acolo imi spunea ca incepand cu Anno Domini 2007 o sa vedem cele mai mari salturi calitative in materie de CS Vinarte. Eu deja vad. Alte date tehnice aici. Un vin albastru in miros si gust, tipic, de luat acum, ca stiti ca dispare repede din raft. 84-85 de puncte, 30 de lei in retail. E unul dintre prea putinele exemple ca nu e nevoie sa cheltui o avere pentru un vin foarte bun.
P.S. Prince Mircea 2009 e 40 de lei in retail (Carrefour), nu 46 cum am zis data trecuta.
P.S.2: S-a potrivit la fix cu Rita, cea din '63 sau cea din 2007:
P.S.2: S-a potrivit la fix cu Rita, cea din '63 sau cea din 2007:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu