![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh-50JmOTisn2lVoi2v_xNwbJz5xRifjzaTRYY7jwDi0KJyt5QH6kprv3OKiYtSM4vSqepJtHRxShIEXvlckwsihKmEqtCU5KvlwKbQH-le59QuNOOXpobe7p7mY1fx3LWbxwWNiPwZRuhc/s320/20151206_230732_HDR.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiuqTlEKuuEGv9VPgIfEkUvp-J91jPRJe90c5Wn84Tks60_Mhhm5h5jTVTvF3piw6yWdjDuLjWkr8CJJvtsZX_DZt3mIWbhYlIbem1yNSdg2xae4kH_Q_oUKcnYPLtNBjf9qhgFgvnRSlFH/s320/20151206_230716_HDR.jpg)
Probabil cea mai simpla eticheta din lume, completata bogat de cea secundara, care ne spune, pe langa ca e un vintage - 2009 - ca e un Brut Nature, struguri Bio, 12% alcool, facuta de celebra casa (asa o vad eu) Pares Balta. Este o sampanie veritabila, din Chardonnay si Pinot Noir, ce s-a savarsit 26 de luni in sticle, galbuie-aurie la culoare, cu perlatie energica, bule mici, arome relativ austere de fructe verzi si samburi. Atacul e soft, cremos, elevat, vinul se deschide treptat gustativ si nu explodeaza dintr-o data. Se simte onctuozitatea Chardonnay-ului alaturi de structura data de Pinot. Nu credeam ca o sa spun asta, dar la inceput de iarna probabil si organismul uman "gandeste" diferit: un rest de zahar pana la calificativul "brut" cred ca rezulta intr-un plus de "lipici" la public. Similaritatile cu o sampanie sunt multiple, pana si pretul e pe-acolo: 18EUR. 88 de puncte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu