Mi s-a parut mai rasarit la GoodWine, probabil aerisit bine si la temperatura potrivita, pentru ca data trecuta Chardonnay-ul a fost prima optiune. Vad ca intre timp s-au creat niste etichete, cam slabe, fara originalitate, in opinia mea, mai ales cand perimetrul e asigurat de un generos chenar de doliu. Viile sunt la Topalu, are IG Colinele Dobrogei cu 13% alcool, de un sec discutabil, culoare frumoasa, rubinie plina, urmata de un nas prafos-alcoolic, rustic-salbatic, usor brusturos. In gust treaba sta mai bine, s-a asezat, la un an si jumatate de la terminarea fermentatiei, insa atacul dulceag spulbera orice pretentie spre vin de calitate superioara in adevaratul sens al cuvantului. Notele tipice de prune, bacon afumat, sau corcoduse rosii nu compenseaza cu nimic intentia de a lasa vinul in jurul limitei dintre sec si demisec. Am lalait-o vreo 3 zile cu el, timp in care s-a imbunatatit, insa facand o medie nu trec de 81p. 30 si ceva de lei. No go.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu