Este de salutat initiativa oricarui producator de a face spumant brut, mai ales folosind soiuri romanesti. In Banat e un aflux de spumant, fata de restul tarii, care pare mult mai timid, neincrezator intr-o piata "educata" sa bea bule doar la onomastice si de Revelion.
Sticla arata bine (in afara coincidentei de brand cu Domeniile Sahateni), vinul are 13% alcool, produs (in Ungaria) din recolta 2013, prin metoda traditionala, din Mustoasă de Măderat. Avand in vedere ca e prima incercare, soiul si timpul relativ scurt de finisare in sticla, n-aveam mari asteptari, insa vinul e surprinzator de bun. Inca de la analiza vizuala impresioneaza prin sirurile dese, active dar marunte, de bule, care, sparganduse la suprafata, dau nastere acelui cerc la contactul cu paharul. Nasul te duce cu gandul la niste mere de Voinesti si alte fructe locale, fara banalele inflexiuni drojdioase. Dar ceea ce impresioneaza este gustul, foarte rotund, cu o structura bine echilibrata de efectul efervescent al dioxidului de carbon, care pare fin, dand senzatia de cremozitate. Abia spre final apare o tenta amaruie, ce puncteaza caracterul brut si da lungime postgustului. Foarte reusit primul spumant Wine Princess: 86 de puncte. Pretul de raft se pare ca va fi putin peste 40 de lei.
Referitor la temperatura de servire, recomand sa se mentina o oarecare diferenta intre ambient si sticla, la vinurile spumante, in functie de anotimp. Vara, cand plecam din frigider cu 7-8 grade pare suficient, insa iarna simtim nevoia sa le bem mai reci, eu de multe ori las sticla afara la 0-2 grade si e foarte bine.
Un vin spumant bun gasiti aici:--->>>http://www.cavafil.ro
RăspundețiȘtergereVineri fac un concurs al importatorilor de spumante. Va fi proba pe echipe, deci va fi castigator un set, nu un singur vin. Degustare in blind, juriu de profesionisti, 12 oameni. Daca te intereseaza, da-mi de stire.
Ștergere