Despre Samburesti am avut ocazia rar sa spun cate ceva, poate dezamagit de prestatia vinurilor pe la targurile de profil, poate ignorant sau influentat prejudecati. La suprafata: brandingul mi se pare ciudat, pentru mine nu e clar care sunt gamele (le-am lamurit dupa ce
am intrat pe site), se creaza confuzie intre ele si denumirea companiei. Logo-ul insa, alaturi de design - foarte frumos.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg1ETQmjNkBp5Fm_5HZ_jyd_JOq1_YU7isy4d6YFfaIvhzQ2_iTEbl4HI0St-Bzh2Ej-AkzZ_BTiTRWbdOSrAJn6bfVokmG3_K3DXf4VzSrj1xHauYXseoGnKxTzidkD7ngVSS5T9No57OI/s1600/Domeniile+Samburesti+Pinot+Noir+2013.jpg)
Pinot Noir 2013 are 13,5% alcool, DOC-CMD, sec, imbuteliat la sfarsit de august 2014. Culoare tipica, usor mai intunecata decat un Bourgogne get-beget, avem si un nas simpatic, dulceag, usor vanilat, in directia fructelor rosii specifice soiului. Atacul ne spune despre un rest de zahar care in mai toate partile planetei e evitat din rasputeri, exista taninuri abia mijite pe buza interioara, aciditatea e buna, tipicitatea exista. Se pare ca fara restul de zahar ar fi fost in prima faza un vin aspru, de nevandut in Romania, dar interesant pentru pasionati dupa 3-4 ani. 81 de puncte - un progres real. Se vede ca exista potential, baza de plecare, mai ales cand ai la dispozitie 500ha intr-o zona deosebita. Sunt de parere ca vinurile de sus ar trebui slefuite pana la a capata o forma moderna, in pas cu moda tarilor cu traditie in primul rand in
calitatea vinului. Brandurile de mijloc pot duce greul, adica pot satisface cererea si implicit gusturile pietei.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi8jP9z5cxBsWcFZNwFdNNOTXUUgP2vRi12S2CNUpkM2mD4DRUfbxzq6yDTxmqWrsFKpGegXA6ag_X9tXbOXqkDuFJ7UkjACjiF8hZz0LZi5mLga7H8wcHJrJqcZpq-oct71Vi91RgvcWYF/s1600/Feteasca+neagra+DOmeniile+Samburesti+Chateau+Valvis.jpg)
Feteasca Neagra 2013: a devenit o moda ca vinul sa aiba
cojones, sa bata in 15%, lucru probabil placut targetului de client urmarit de gama Domeniile Samburesti. Atacul este dulceag, probabil si de la alcoolul puternic (fix 15), avem o parte olfactiva multi-strat, cu fructe negre deasupra, urmate de condimente si treburi mai inchise pe fundal, asemanatoare su Syrahul. Corp gras, rotund, plin, intrepatruns de o astringenta vie, cu bune reflexii pe palat. Spre sfarsit m-am simiti coplesit de alcoolul care devine pregnant, dupa ce aromele se risipesc prea repede. 77 de puncte.
Cabernet Sauvignon 2013: are 14,5% alcool, e sec, arome spre candy si un usor fizz - 75 de puncte. Am remarcat abia acum textele de pe etichetele secundare, foarte inspirate.
Este evidenta tendinta spre modern, vinurile fiind seci, chiar daca la limita superioara a nivelului de zahar, iar personal astept sa vad mai mult in gama premium.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu