7 aprilie 2014

Segarcea, albele Prestige 2013 - prima infatisare

    In sfarsit am primit o explicatie credibila, "pe surse", despre inexistenta oricarui alb 2012 de la acest producator: au inghetat viile. Ok, se mai intampla, dar de ce atata secretomanie? Inteleg apropierea de sarbi, care, cand am ajuns la Belgrad saptamana trecuta m-au intrebat la hotel prin ce punct al frontierei am intrat, la ce ora, cat stau si ce fac aici - dar.. in sfarsit, nu inteleg multe lucruri care se intampla aici si-mi pare rau de vinuri. Poate sangele asta uman proaspat achizitionat sa faca un pic de ordine atat in comunicare cat mai ales in politica de preturi. Exista un singur lucru care trebuie inteles acolo sus, termenul " a delega". Dar daca scumpiti albele Prestige va blestem pe toti trei! RR, CA si RM!
    Vinurile. Am comandat un set de albe Prestige, insetat fiind dupa perioada in care superbele SB si CH au disparut, dar si incitat de cateva review-uri (din partea amatorilor) negative, facute in cosmosul numit Facebook. Le-am terminat scurt, intr-o companie de fiecare data placuta, urmarind meciurile de fotbal din fazele finale ale cupelor europene la fotbal:

    1. Feteasca Alba: nasul inca poarta amprenta tineretii, cu drojdii in fata, insa gustul anunta un viitor cu totul deosebit, garantat de caracterul floral - translatat superb pe palat, silky, uleios, stralucitor in pahar, aciditate, impresia de struguri albi copti. 86 acum, cu plus in viitor. Papilele mele zic ca intre asta si Liliacul inflorit intr-un grepfruit-tree sunt vreo 10 ani.. lumina. 

    2. Sauvignon Blanc: tipicitate de manual, miros in care se regasesc atat pi-ul de chat, cat si citrice - gref, lamaie - ardei gras, mineralitate din plin, natura verde. Se este si sambure de zarzare/migdala. Gust in care nu mai recunosc strugurele alb din 2011 [apare la paharul 2], structura nu mai e sesizabila, insa fiind atat de tanar trebuie sa asteptam sa se aseze cum trebuie. Oricum, imbucurator! 86 de puncte.

    3. Chardonnay: fara note de degustare, dar cu cel mai mare succes, 86,5 puncte.

    4. Tamaioasa Romaneasca sec: aici se vede anul nu prea pliat pe necesitatile acestui soi, insa, la fel ca celelalte, e o versiune abia iesita pe piata, cu acceasi proiectare in viitor: nas de exceptie, cu toate neajunsurile imbutelierii recente, trandafiri, muscat, miere, ardei gras verde, paine la tzest. Pe limba nu livreaza la acelasi nivel, avand o structura mai subtirica decat 2011. Imbuteliat 14.01.2014. Alcool n-are deloc. 84 de puncte. Imi propun sa revad toate albele Segarcea in august, dupa ce se vor fi asezat cum se cuvine.

    Succes noilor oameni de la vanzari si un singur sfat: nu (mai) lasati distribuitorii sa se erijeze (si) in magazine online. Fa furati singuri caciula, e o bariera in a vinde mai multe vinuri care isi fac banii cu varf si indesat. 

P.S. Cand vine Pinot Gris-ul?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu