Sunt om serios, cand comand vin la un producator sau importator, nu ma incurc cu 2-3 sticle, cam de fiecare data e o cutie. Fata de o ADAR-ista (ce bine rimeaza cu habarnista!) care se lauda pe Facebook cu 4 sesiuni de degustari pe an fara sa o intrebe nimeni, eu cred ca bifez vreo 700. Vinul de azi a fost luat "de completare" la un Bric Quercia - stati cu ochii pe el, are 90-94 Decanter- un Nebbiolo si un spumant, toate de la vinibuoni. E buna treaba, full-pack, uneori capeti discounturi interesante. Am vrut sa incerc acest Barbera pentru ca nu am gasit niciunde pareri despre el, varsta parea in regula, zona la fel. Nu m-am inselat, vinul livreaza peste asteptari. Era sa incep cu notele de degustare, dar iar imi adusei aminte de tonele de chimicale adaugate in vinul romanesc doar pentru ca cineva sa descopere cirese, mure si altele. Cred ca se exagereaza, afara vezi trei vorbe de la specialisti, iar descrierea aromelor e si mai sumara. Se vorbeste in general de partea tehnica, de structura, de aciditate, de complexitate samd. Pana la urma nu cred ca exista oameni care sa-si doreasca sau sa cumpere un vin doar pentru ca printre altele are si arome de.. ceva.
Asa ca, Mora di Sassi e un vin dens, are o corpolenta ridicata, sustinuta de alcool, aromatic merge spre fructe negre de padure, cu un substrat de cirese si capuccino, culoarea este un grena intunecat; atac adanc, pana si ultimele papile dinspre gat simt prezenta fructului proaspat, post gust mediu-lung, concentrat. Se pregateste sa-si deschida fereastra optima de consum, insa deja are o savoare superioara. Proorocesc ca peste un an e vin de 88 de puncte, foarte bun pentru un Barbera, soi cu care am cam avut ghinion pana acum. Pacatuieste cu alcoolul naucitor, e mai bun aerisit 2 ore inainte de consum, iar temperatura de consum ar fi bine sa fie 15 grade. Nice one!
Asa ca, Mora di Sassi e un vin dens, are o corpolenta ridicata, sustinuta de alcool, aromatic merge spre fructe negre de padure, cu un substrat de cirese si capuccino, culoarea este un grena intunecat; atac adanc, pana si ultimele papile dinspre gat simt prezenta fructului proaspat, post gust mediu-lung, concentrat. Se pregateste sa-si deschida fereastra optima de consum, insa deja are o savoare superioara. Proorocesc ca peste un an e vin de 88 de puncte, foarte bun pentru un Barbera, soi cu care am cam avut ghinion pana acum. Pacatuieste cu alcoolul naucitor, e mai bun aerisit 2 ore inainte de consum, iar temperatura de consum ar fi bine sa fie 15 grade. Nice one!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu