Ca si celalalt produs in viata (potabil) incercat de mine de la Logos si aceasta sticla are niste depuneri, insa nu e neaparat de rau. Culoarea este galbuie, uleioasa, la fel ca miscarea lichidului in pahar, e demidulce, iar alcoolul a urcat pana la 12,5%. Atacul olfactiv la desfacerea sticlei la 5 grade este original, merge pe note inchise, prafoase, de frunze uscate, ceva ceaiuri, ardei gras, pamant reavan - sper sa nu fie de la dopul extrem de scurt si plin de mucegai deasupra. (L-am mirosit inca o data si nu pare bolnav in partea umeda... acolo jos). Oricum, notele exotice de Gewurz nu prea se lasa descoperite. N-am indraznit sa bag limba pana nu l-am mai incalzit in palme, pentru ca a inceput sa etaleze foarte timid condimente, fructe exotice, grafit (?). In sfarsit ne pupam: oh yeah! Nu e niciun defect de dop, e un Traminer clasic romanesc, corect din punctul meu de vedere, fara injectii efectuate de cursanti romani la MW.. (n.a.: Master of Wine - cine-i stie pe toti trei are 90 de puncte din oficiu - din fericire acolo nu merge cu etichete, vrajeala, concursuri si secretare; si chiar daca s-o intoarce pamantul cu fundul in sus si vom avea primul roman, tot nu e o garantie ca poti face un vin mare). Bucal prezinta note de miere, trandafir, pomelo, nu zici ca-i demi-dulce, probabil intr-un blind l-as fi estimat la 5 grame de zahar rezidual si m-as fi dus in Germania dupa el, la cata naturalete emana. Are o chestie foarte interesanta: nu se simte aciditatea, nu se simte zaharul, peste 12 gr/litru oficial. Cum le-o fi iesit e greu de spus, insa concluzia e una singura: in Romania SE POATE FACE SI VINDE VIN BUN, cu 5 ani vechime, la 15 lei, la cati bani au picat din cer/vest. Din partea mea primeste 85 de puncte.
P.S. Inca o dedicatie: vad ca a luat amploare un curent spre albe structurate, "intarite", baricate, raspopite, dar lansate in piata la frageda varsta cand e doar drojdia (importata si croita pe alt calapod) de ele. Asta sa fie the new shit? Al nostru Cuvee Ultra-Premium Grand Reserve Barrique Special Single Old Vineyard n-a crapat dupa tzspe ani! Really? Din partea mea ti-l poti baga inapoi in baric, sau de unde a venit, sunt satul de ciori vopsite.
ai capatat un stil sexos in a scrie, kinky! :)
RăspundețiȘtergereRaSto