5 martie 2013

Alb 92


    Astazi am onoarea sa va povestesc despre un master-piece, o combinatie perfecta intre Muscat si Busuioaca, sau mai bine zis un Muscat ideal. Trandafiri, fagure, coaja de portocala zaharisita, fructe tropicale, da impresia de superdulce. Si impresia se deruleaza in gust in libertate, chiar daca dupa setarile romanesti este un simplu Dry Muscat. Culoare simpla, galben-pal, structura eleganta, post lung pana la Radauti. La temperatura mai inalta dezvolta subnote de coaja de strugure din soiul cunoscut la noi ca Ananas, de zarzare, tamaie, ceaiuri, seminte de lubenita. N-am intalnit ceva asemanator niciodata. 91 de puncte Parker (pentru 2010? atunci de ce e stampila pe sticla?), 92 Penin, 91 Tanzer, 13.5% alcool, un adevarat model de complexitate. Face vreo 13EUR la decantalo si nu numai ca nu-mi pare rau de niciun sfanț, dar ii dau 92 de puncte. Foarte gras, uleios ca aspect. Corpolent, consistent, impresionant! Aciditatea se incadreaza si ea in modelul de echilibru. Daca asta ocupa prima pozitie in categoria aromate seci, apai pana pe la locul 4-5 unde se afla BBB sau TR Segarcea sec nu am ce sa pun. Ma intreb daca in sec se poate face ceva mai bun. L-am testat de la 5 la 15 grade, hmm.. ce inseamna un vin aproape de perfectiune!

  De la Decantalo cetire: "Jorge Ordoñez winery is located within the D.O. Sierras de Malaga. Naturally sweet wines and this dry Muscat, Botani, are produced by this winery from old vines of the local variety Muscat of Alexandria. Botani is a white wine obtained from the vines grown in a estate called Almachar, located on north-facing mountain slopes. After a manual harvest in late July or early August, the grapes go through the selection table before being pressed. 70% of the grapes are vinified in stainless steel tanks while the 30% left is vinified in oak barrels."




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu