Ultimele degustari organizate aici au fost cu vinuri ale aceluiasi producator sau importator, iar de data asta a venit randul celor de la General Parma Food sa ne incante cu cateva vinuri spaniole. Compania, infiintata inca din 1991 este cel mai mare sau unul dintre cei mai mari distribuitori la nivel national de ulei de masline, energizante, cafea, bauturi alcoolice de toate felurile, dulciuri, peste, orez, paste, condimente si multe altele.
Au fost degustate doua vinuri albe seci, trei rosii si unul alb de desert, foarte dulce:
1. Bodegas Reina de Castillo, El Bufon, Verdejo, 2009 dominat de un miros complex, pe de-o parte verde si mineral, pe de alta de fructe galbene bine coapte. Gust plin, corpolent, exact in aceleasi tonuri. 80 pct.
2. Bodegas Jorge Ordonez, Botani Moscatel, 2010: culoare foarte pala, am crezut ca e apa, miros de intensitate joasa, citric, putin tamaios, corpolent si placut, fara a excela in finete. Comparabil cu cateva Muscat-uri bune de pe la noi. 84 de puncte.
3. Felix Solis Condado de Oriza Reserva 2007 si 2008, produs in Ribera del Duero bineinteles din Tempranillo: culoare rubinie, usor stravezie, miros de culoare mov, vanilat, fructat, care creaza asteptari de rest de zahar sau macar senzatii dulcege insa vinul este un sec veritabil, avand corp mediu, cu lemnul bine integrat la un pas in spatele fructului. Chiar daca i se pot gasi unele deficiente in post gust, mie mi-a placut foarte mult, acordandu-i 87 de puncte.
4. Felix Solis Gran Bajoz Tinto de Toro: foarte apropiat de cel de mai sus, parca un plus in corpolenta si senzatii dulcege, dar si un post foarte scurt. 85 de puncte.
5. Pagos Del Rey Condado de Oriza 409, 2008, unde 409 reprezinta numarul de zile pe care l-a petrecut in baric. Am gasit un vin care gangureste o cu toata alta partitura: culoare mai intensa, inchisa, registru aromatic ce include visine din visinata, tutun, intr-un echilibru deosebit. Un vin auster, insa elegant, facut in stil bordelez, cu taninuri navalnice. As merge spre 90 de puncte, pretul fiind in jur de 30 EUR, aproape dublu fata de nr. 4. Celelalte nu stiu cat costa.
6. Bodegas Jorge Ordonez No. 2, Victoria 2007: eticheta spune totul, coaja de portocala caramelizata, miere, usoare note oxidative, impresie de acrisor inca din miros, care nu e completata si de gust. Atacul este identic cu a duce la gura borcanul de miere, fara o aciditate care sa sustina cat de cat zaharul. Un Moscatel de 84 de puncte care cred ca ar da mari batai de cap unui somelier in al asocia cu un desert pe masura, pentru ca zaharul este in cantitate foarte mare, iar complexitatea aromatica redusa si de intensitate medie spre joasa.
As mai aminti ca in urma cu doua saptamani, tot aici, a avut loc o degustare de vinuri italiene, Fantinel, importate si distribuite tot de Parma Food, dintre care imi aduc aminte cu mare placere de un spumant din Chardonnay si Pinot, un Sauvignon in jur de 88 pct si mai ales de un exceptional Refosco de 92 pct, care nu mi-a adus deloc aminte de Feteasca Neagra. Pentru ca in teorie ar fi la fel, sau foarte apropiate.
As mai aminti ca in urma cu doua saptamani, tot aici, a avut loc o degustare de vinuri italiene, Fantinel, importate si distribuite tot de Parma Food, dintre care imi aduc aminte cu mare placere de un spumant din Chardonnay si Pinot, un Sauvignon in jur de 88 pct si mai ales de un exceptional Refosco de 92 pct, care nu mi-a adus deloc aminte de Feteasca Neagra. Pentru ca in teorie ar fi la fel, sau foarte apropiate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu